sâmbătă, 22 iunie 2013

Angela Moroşanu şi Attila Nagy vor alerga pe culoarele irlandeze


Angela Moroşanu

Sâmbătă şi duminică, pe 22 şi 23 iunie, pe Morton Stadium din Dublin (Irlanda), România participă la Campionatul European pe echipe la atletism (Liga I), competiţie care reuneşte la startul ei peste 600 de sportivi, la masculin şi feminin, din 12 ţări: Bulgaria, Belgia, Cehia, Estonia, Ungaria, Olanda, Elveţia, Finlanda, Suedia, Portugalia, România şi Irlanda, miza fiind calificarea în Superliga europeană, primul eşalon al atletismului continental.
Sub conducerea şefului delegaţiei, Ion Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, ţara noastră este prezentă la Dublin cu 43 de sportivi, 21 de fete şi 22 de băieţi. Atleţii români sunt cazaţi la Carlton Hotel Dublin.
Printre componenţii echipei României se află şi doi atleţi legitimaţi la CS Politehnica Iaşi-Dinamo Bucureşti, care sunt antrenaţi de Dorinel Ursachi. Ei sunt Angela Moroşanu (care va concura în trei probe, la 400 mg, 200 m şi ştafeta 4x400 m) şi Attila Nagy (la 400 mg).
Conform publicaţiei locale de limbă română, “Informaţia IRL”, la conferinţa de presă de deschidere a competiţiei de la Dublin, au luat cuvântul domnii Ciaran O‘Cathain şi Liam Hennesey, din partea Local Organising Committee. Ambii au menţionat importanţa găzduirii unui eveniment aşa de important pentru sportul irlandez şi au ţinut să mulţumească diferitelor agenţii guvernamentale şi sponsorilor privaţi în susţinerea financiară a acestui eveniment sportiv.
De asemenea, ei au ţinut să mulţumească celor 400 de voluntari care într-un fel sau altul vor avea grijă ca cei peste 600 de atleţi să aibă toate condiţiile pentru înalta performanţă.
Dupa nelipsitele glume despre ploaia irlandeză a fost menţionat şi celebrul stadion Morton din Santry, renumit pentru recordul doborât acolo în 1958. Din păcate, din motive de siguranţă,  capacitatea maximă de 10.000 de spectatori va fi redusă acum la 4.000. Gazdele irlandeze speră ca măcar 3.000 de spectatori să fie prezenţi la competiţia atletică, costul unui bilet fiind de 10 euro.
Vedetele conferinţei de presă au fost alergătoarea de 400 m din Cehia, Zuzana Hejnova (favorită şi la Campionatul Mondial de la Moscova 2013) şi alergatorul de 100 m din Olanda, Churandy Martina.
Noul secretar general al Federaţiei Române de Atletism, Cătălin Ganera, a oferit la Dublin câteva detalii despre speranţele din cadrul delegaţiei române: “În primul rând sunt impresionat de câţi români am întâlnit deja la Dublin, începand de la personalul hotelului Crowne Plaza, până la oamenii de pe stradă. Suporterilor noştri le recomand să fie alături de toţi sportivii români şi să sperăm la rezultate bune. Angela Morosanu, Marian Oprea sau Mihai Donisan trebuie să confirme aici buna formă în care se afla. Noi avem încredere în Angela Moroşanu şi eu personal o văd campioană mondiala în luna august, la Moscova”.
Ne batem pentru promovarea în Superligă. Avem şanse, dar asta numai dacă marea majoritate a atleţilor noştri îşi vor realiza cel puţin performanţele de până acum. Principalii adversari sunt Belgia, Cehia şi Olanda, cu aceasta din urmă vom lupta pentru locul 3. Toată lumea este sănătoasă, aşteptăm ca fiecare dintre concurenţii noştri să confirme”, a menţionat şi Ion Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Atletism.
Atletismul ieşean şi cel românesc aşteaptă cu emoţie desfăşurarea evenimentelor sportive din Irlanda şi să sperăm că România va promova în Superligă.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu