miercuri, 25 septembrie 2013

Au mai rămas 8 zile până la startul Raliului Iaşului



Cel mai important eveniment auto din acest an din Iaşi se apropie de ora startului. Raliul Iaşului - DUNLOP, a opta etapă a Campionatului Naţional de Raliuri - DUNLOP, competiţie organizată de Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS) se va disputa pe 4-5 octombrie la Iaşi.
Raliul Iaşului DUNLOP este o provocare pentru organizatori, Clubul XS Motor Sport Iaşi, împreună cu Primăria Municipiului Iaşi şi cu sprijinul nemijlocit al Prefecturii Iaşi şi al Consiliului Judeţean Iaşi, toţi încercând să asigure cele mai bune condiţii de desfăşurare a competiţiei. Este o provocare şi o responsabilitate pentru organizatori pentru că la Iaşi lupta pentru podiumul de premiere este disputată între piloţii de top care nu vor ridica prea uşor piciorul de pe pedala de acceleraţie.
Organizatorii apreciază gestul făcut de francezul Francois Delecour, care deşi este virtual campion naţional, va participa la etapa de la Iaşi, chiar cu maşina cu care a câştigat din nou campionatul.
În 4 şi 5 octombrie vom avea la Iaşi un regal automobilistic atât pentru publicul ieşean, mare iubitor de adrenalină, cât şi pentru  fanii din toată Moldova care vor veni la Iaşi să-i urmărească pe piloţii favoriţi.
Cei mai buni piloţi din campionat, în frunte cu liderul incontestabil al ierarhiei naţionale, Francois Delecour vor veni la Iaşi pentru una dintre cele mai frumoase şi mai apreciate etape din calendarul intern.
Joi, 3 octombrie, cu începere de la ora 8.30, la Bârnova este programată sesiunea de Shakedown. Tot joi, la ora 18.00, la Complexul Palas este programată prezentarea echipajelor.
Startul oficial se va da vineri, 4 octombrie, la ora 12.15, pe traseul Primăria Municipiului Iaşi-Palatul Culturii. Vor urma probele speciale de la Cioca Boca, Tăcuta, Dobrovăţ, Păun, Râpa Galbenă.
Cel mai aşteptat moment pentru ieşeni va fi cu siguranţă Superspeciala de la Râpa Galbenă, programată pe 4 octombrie, de la ora 17.08, în direct la TVR Iaşi.
Sâmbătă, pe 5 octombrie, vor mai fi alte 6 Probe Speciale, la Cioca Boca, Mădârjac, Sineşti şi din nou Cioca Boca, Dobrovăţ şi Păun. În total vor fi 11 Probe Speciale (PS), care vor măsura 130,30 km, cinci în prima zi şi şase în a doua zi de concurs. Sosirea finală în Raliului Iaşului va avea loc pe 5 octombrie, la Palatul Culturii, la ora 18.26.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu