vineri, 13 septembrie 2013

Românul Stelian Boariu, vicepreşedintele Federaţiei Internaţionale de Popice


Nu cu mult timp în urmă, în localitatea Schlammersdorf, din landul Bavariei (Germania) au avut loc Conferinţele WNBA şi NBC, structuri din cadrul Federaţiei Internaţionale de Popice, NBC fiind secţiunea clasică din cadrul popicelor, cea cu 120 bile lansate pentru fiecare sportiv, for unde este afiliată şi România.
La WNBA, preşedinte a fost reales în unanimitate austriacul Kosics Ludwig, iar ca vicepreşedinţi au fost aleşi Veronika David (Ungaria) şi Michael Teschner (Germania).
Pentru secţiunea clasică a popicelor (NBC), germanul Siegfried Schweikardt a fost reales preşedinte în unanimitate. Ca vicepreşedinţi au fost aleşi Jiri Jančálek (Cehia), Bibija Kerla (Bosnia-Herţegovina) şi Stelian Boariu (România). Ceilalţi aleşi în conducerea NBC au fost:
- Director sportiv: Knut Wagner (Germania);
- Şeful arbitrilor: Milan Baričević (Croaţia);
- Secretar General: Lutz Konetzni (Germania).
De menţionat că, vechiul secretar general Peter Richter a renunţat la funcţie cu mai multe luni în urmă, din cauza unor probleme familiare în urma inundaţiilor din acest an din zona unde locuieşte în Germania. Totuşi, în vara acestui an, Peter Richter, a fost ales în stafful unei echipei germane de fotbal, din ligile inferioare.
De menţionat că Stelian Boariu (care locuieşte în prezent la Baia Mare), şi-a depus în acest an şi candidatura pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Popice-Bowling, dar candidatura sa a fost respinsă de fosta conducere a FRPB.
Aşadar, ce nu se poate în România, uite că se poate oricând în Germania, atunci când se respectă regulamentele în vigoare !!!
Stelian Boariu este un fost mare popicar al României, ca sportiv şi antrenor. În peste 30 de ani de carieră sportivă a cucerit 18 medalii la Campionatele Mondiale şi peste 100 în celelalte competiţii. A avut realizări importante cu echipa Aurul Baia Mare, a fost de mai multe ori şi campion mondial la popice. A evoluat şi în Germania, la echipa Victoria Bamberg, acolo unde în prezent joacă şi patru români, ei fiind Nicolae Lupu, Paul Rohotin (ex-CFR Olimpia ACB Iaşi), Albert Kirizsan, respectiv Ioana Văidăhăzan.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu