marți, 10 septembrie 2013

S-a lansat Liga Sportului Universitar în România !



Nu cu mult timp în urmă, la Bucureşti, 45 de rectori si reprezentanti ai acestora de la universitati din 17 centre universitare au dat curs  invitatiei asociatiei Student Sport de a participa la evenimentul de lansare a initiativei Liga Sportului Universitar, gazduit de Academia de Studii Economice, din Capitala.
Participantii, indiferent de calitatea pe care au avut-o, invitati sau organizatori, au sustinut necesitatea promovarii sportului in randul studentilor drept un fenomen, care sa-i angreneze intr-un spirit de echipa comun, dar si ca un important instrument educational. Experienta competitionala a unor personalitati sportive precum Ana-Maria Branza, Virgil Stanescu, Viorica Susanu, Mihai Covaliu, Alexandru Dedu, Cristian Gatu precum si profesionalismul consacrat al multora dintre invitatii la aceasta reuniune cum ar fi Pavel Nastase, rector al Academiei de Studii Economice, Breaz Daniel, secretar general al Consiliului National al Rectorilor, presedintele Asociatiei Presei Sportive Dumitru Graur si Constantin Caliman, presedinte al Clubului Sportiv Municipal Bucuresti au contribuit decisiv la conturarea proiectului Liga Sportului Universitar, pe care asociatia Student Sport s-a angajat sa il materializeze.
DJST Iaşi, prin directorul Ciprian Paraschiv, susţine iniţiativa de înfiinţare a Ligii Sportului Universitar.
Presedintele Student Sport, Adrian Socaciu  a prezentat initiativa  Liga Sportului Universitar ca fiind "o structura a societatii civile care reuneste organizatii neguvernamentale sportive si de tineret, precum si  institutii de invatamant, federatii sportive si autoritati centrale si locale sub forma unei platforme comune care prin organizarea de competitii sportive inter si intrauniversitare sa contribuie la dezvoltarea unei identitati sportive a universitatilor, promovarea fairplay-ului si valorilor educationale prin sport".
Dezbaterile pe marginea proiectului Liga Sportului Universitar au evidentiat nu doar elementele benefice care vor rezulta din derularea proiectului, dar si principalele obstacole care stau in calea acestuia, reprezentantii institutiilor  de invatamant angajanduse- sa depuna toate eforturile pentru a depasi aceste inconviente.
De mentionat ca Student Sport România este o asociatie neguvernamentala care organizează şi susţine activ sportul universitar românesc. Incepand din anul 2010 a organizat o serie de competitii sportive individuale si pe echipe intre studentii din cadrul mai multor universitati din Romania.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu