luni, 30 septembrie 2013

Surprize culinare şi adrenalină maximă la Raliul Iaşului DUNLOP


Raliul Iaşului DUNLOP, programat în perioada 3-5 octombrie va fi cu siguranţă evenimentul auto al anului 2013 în judeţul Iaşi. A opta etapă a Campionatului Naţional de Raliuri DUNLOP, organizat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS) reprezintă o desfăşurare de forţe fără precedent. Din dorinţa de a aduce acest sport cât mai aproape de ieşeni, organizatorii Raliului Iaşului DUNLOP au pregătit o serie de surprize de senzaţie pentru iubitorii sporturilor cu motor.
Dincolo de lupta cu secundele şi de adrenalina specifică unei curse, ieşenii vor avea parte de câteva evenimente create special pentru ei. Astfel, în colaborare cu restaurantul Orange Club, organizatorii au pregătit pentru spectatorii ieşeni trei locaţii de unde se poate urmări pe viu întrecerea piloţilor, asezonată cu o mâncare tradiţională românească, gătită la ceaun sau pe grătar, chiar în faţa oamenilor. Este vorba despre trei locaţii în care ieşenii vor putea gusta fasole cu cârnaţi la ceaun, gătită pe loc, carne pe grătar, mici, vin fiert, ţuică fiartă, bere, băuturi răcoritoare şi cafea. Nu va lipsi din meniu nici băutura energizantă Monster, firmă aflată pentru prima dată la o etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop. Cele trei locaţii în care spectatorii se pot bucura de acest festin culinar sunt: Cioca Boca, platoul Mădârjac şi Râpa Galbenă. “Locurile au vizibilitate foarte mare şi am pregătit toate aceste produse culinare ca să treacă timpul mai uşor şi din dorinţa de a stabili o legătură cât strânsă între eveniment, protagonişti şi spectatori”, a explicat Lucian Filip, director de organizare la Raliul Iaşului.
La Cioca Boca se ajunge foarte uşor, de la ieşirea din satul Hadâmbu, se pot parca maşinile la 1 kilometru distanţă, după care vă puteţi deplasa pe jos 300-400 de metri, pentru a alege locaţia în care aveţi o vizibilitate foarte bună şi unde vă puteţi înfrunta din toate delicatesele enumerate mai sus. Atenţie însă, se poate intra pe probă cel mai târziu, cu 60 de minute înainte de ora primei maşini oficiale.
La Platoul Madârjac – poziţia pentru spectatori nu este afectată de traseul Raliului şi de programul de închidere a circulaţiei. Aici se poate ajunge la fel de simplu: de la primul pod din Podu Iloaiei se face la stânga spre Popeşti şi Mădârjac, iar din Popeşti urmând indicatorul la stânga către Mădârjac. Traseul conduce exact în Mădârjac în zona organizată ca şi loc pentru spectatori în care se regăseşte bucătăria românească, iar spectatorii pot ajunge şi pot pleca oricând, fără a fi restricţionaţi de programul raliului. Tot la Popeşti, mai este un loc de interes, regruparea de 2 ore, organizată în curtea şcolii, vis-a-vis de Primărie şi acolo atât spectatorii, cât şi sportivii vor avea posibilitatea să-şi petreacă cele două ore degustând mai multe produse culinare servite direct de la un magazin ambulant.
Raliul Iaşului este a opta etapă a Campionatului Naţional de Raliuri DUNLOP, organizat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi se va disputa la Iaşi, în perioada 3-5 octombrie 2013.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu