miercuri, 18 septembrie 2013

Echipa lui Mircea Lucescu, victorie în deplasare în grupele Ligii Campionilor



A debutat un nou sezon în grupele Ligii Campionilor la fotbal, acolo unde Şahtior Doneţk, echipă antrenată de românul Mircea Lucescu a învins în deplasarea de la Real Sociedad.
Rezultate înregistrate în partidele disputate, marţi, în prima etapă a fazei grupelor Ligii Campionilor:
Grupa A:
- Manchester United (Anglia) - Bayer Leverkusen (Germania) 4-2
Au marcat: Rooney '22, '70, Van Persie '59, Valencia '79 / Rolfes '54, Toprak '88.
- Real Sociedad (Spania) - Şahtior Doneţk (Ucraina) 0-2
A marcat: Teixeira '65, '87.
Grupa B:
- Galatasaray (Turcia) - Real Madrid (Spania) 1-6
Au marcat: Umit Bulut '86 / Isco '33, Benzema '54, '81, C. Ronaldo '63, '66, '90+1.
- FC Copenhaga (Danemarca) - Juventus Torino (Italia) 1-1
Au marcat: Jorgensen '14 / Quagliarella '54.
Grupa C:
- Benfica (Portugalia) - Anderlecht (Belgia) 2-0
Au marcat: Djuricici '4, Luisao '30.
- Olympiakos (Grecia) - Paris Saint-Germain (Franţa) 1-4
Au marcat: Weiss '25 / Cavani '19, Motta '68, '73, Marquinhos '86.
Grupa D:
- Bayern Munchen (Germania) - ŢSKA Moscova (Rusia) 3-0
Au marcat: Alaba '4, Mandzukici '41, Robben '68.
- Viktoria Plzen (Cehia) - Manchester City (Anglia) 0-3
Au marcat: Dzeko '48, Y.Toure '53, Aguero '58.

* “Neamţul” Reghecampf e optimist înaintea partidei cu nemţii de la Schalke 04

Antrenorul echipei Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că este sigur că jucătorii săi pot învinge pe Schalke 04, în deplasarea din prima etapă a grupei E a Ligii Campionilor.
"Ne bucurăm foarte mult că ne aflăm în faţa unui meci pentru care ne-am pregătit de un an de zile. Va fi un meci dificil pe care ne dorim să-l câştigăm. Cred că în momentul de faţă avem o echipă puternică, care poate câştiga meciul de la Schalke. Sunt sută la sută sigur că noi putem bate pe Schalke, aşa cum am spus-o şi cu Ajax şi Chelsea. Nu văd niciun fel de problemă. Echipa noastră a crescut extrem de mult, jucătorii noştri sunt la un nivel foarte înalt, deci nu văd niciun fel de problemă să nu câştigăm mâine seară, dar în fotbal se poate întâmpla orice. Vă spun răspicat, noi am venit în Germania să câştigăm. E foarte important pentru noi să începem bine şi să realizăm obiectivul pe care îl avem, să ne calificăm în primăvara Ligii", a spus Reghecampf.
Laurenţiu Reghecampf a afirmat că nu va lua măsuri speciale pentru a combate jocul lui Kevin-Prince Boateng. "Nu cred că e important să-l scoatem din joc doar pe Boateng, dar nu vom face ceva anume. Eu cred că Schalke e o echipă puternică, sunt anumiţi jucători importanţi la care trebuie să fim atenţi. În acelaşi timp, noi trebuie să marcăm, nu să-l scoatem din joc pe Boateng. Jucătorii din compartimentul median, ştiu cu siguranţă ceea ce poate Boateng", a completat Reghecampf.
Tehnicianul stelist a precizat că fiecare punct obţinut în grupa E este foarte important pentru echipa sa. "Am început bine anul trecut în Liga Europa, dar anul acesta e cu totul altceva. Jucăm în Liga Campionilor, întâlnim o echipă mai puternică. Fiecare punct câştigat în această grupă este foarte important pentru noi", a adăugat Reghecampf, care a precizat că ştie echipa pe care o va trimite în teren miercuri seară.
Căpitanul Stelei, Alexandru Bourceanu a menţionat că a jucat împotriva unor jucători mai puternici decât Kevin-Prince Boateng. "Boateng e un adversar extraordinar, dar au fost alţii mai buni împotriva cărora am jucat. Boateng e un jucător de top şi va fi foarte interesant pentru mine şi colegii mei să întâlnim un trio ofensiv printre cele mai bune din Germania. Am jucat împotriva lui Neymar, Van Persie, Van der Vaart, Robben", a explicat Bourceanu.
Alexandru Bourceanu este de părere că Steaua este la un nivel apropiat lui Schalke 04. "Cred că suntem bine pregătiţi, aproape de nivelul lor, nu ştiu dacă la nivelul lor. Vom fi agresivi, ne vom dori victoria, vom fi uniţi şi cred că putem obţine un rezultat bun", a mai spus Bourceanu.
Partida Schalke 04 – Steaua Bucureşti, contând pentru prima etapă a grupei E a Ligii Campionilor, se va disputa, miercuri, de la ora 21.45, în direct pe Digi Sport 1 şi Dolce Sport 1.
Într-un meci care va fi arbitrat de turcii Cuneyt Cakir - Bahattin Duran şi Tarik Ongun, cele două echipe probabile se prezintă astfel:
- FC Schalke 04: Hildebrand - Uchida, Howedes, Matip, Aogo - Hoger, Neustadter - Farfan, Kevin Prince Boateng, Draxler – Adam Szalai. Antrenor: Jens Keller.
- Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa, N. Stanciu, Cr. Tănase - Piovaccari. Antrenor: Laurentiu Reghecampf.
Partida va fi găzduită de “Stadion Gelsenkirchen” din Gelsenkirchen (Germania).

* Miercuri, 18 septembrie, zi de Liga Campionilor în Europa

Astăzi, de la ora 21.45, sunt programate următoarele meciuri din Liga Campionilor:
- Grupa E:
Schalke 04 (Germania) - Steaua Bucureşti (România, pe Digi Sport 1 şi Dolce Sport 1)
Chelsea (Anglia) - FC Basel (Elveţia)
- Grupa F:
Olympique Marseille (Franţa) - Arsenal (Anglia)
Napoli (Italia) - Borussia Dortmund (Germania, pe Digi Sport 3)
- Grupa G:
Austria Viena (Austria)- FC Porto (Portugalia)
Atlético Madrid (Spania)- Zenit Sankt-Petersburg (Rusia)
- Grupa H:
AC Milan (Italia) - Celtic Glasgow (Scoţia)
FC Barcelona (Spania) - Ajax Amsterdam (Olanda, pe Digi Sport 2 şi Dolce Sport 2).

* Liga Campionilor la Tineret, o nouă competiţie sub egida UEFA

Tot astăzi, în grupa E din UEFA Youth League, de la ora 16.00, FC Schalke se va confrunta cu Steaua Bucureşti. Partida va fi găzduită de “Stimberg Stadion” din Erkenschwick (Germania). Competiţia respectă programul seniorilor, cu aceleaşi echipe participante, repartizate în aceleaşi grupe.
Marţi, în primele meciuri de tineret, am consemnat următoareole scoruri: FC Viktoria Plzeň - Manchester City 1-4, FC Bayern München - ŢSKA Moscova 0-2, FC København - Juventus Torino 2-2, Galatasaray Istanbul - Real Madrid 1-1, Real Sociedad de Fútbol - Şahtior Doneţk 3-2, Benfica Lisabona - RSC Anderlecht 3-0, Manchester United - Bayer 04 Leverkusen 4-3 şi FC Barcelona - Ajax Amsterdam 4-1.
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu