joi, 26 septembrie 2013

FC Botoşani, succes în prelungiri în Cupa României la fotbal



Echipele Pandurii Târgu Jiu, Gaz Metan Mediaş, FC Braşov, FC Botoşani şi Petrolul Ploieşti s-au calificat în optimile de finală ale Cupei României - Timişoreana, în urma rezultatelor înregistrate, miercuri, în 16-imile competiţiei.
În meciul din deplasare, cu Gloria Buzău, prim divizionara FC Botoşani a obţinut victoria doar în prelungiri, într-un meci extrem de echilibrat în primele 90 minute de joc. În meciul de la Braşov, ceferiştii clujeni au pierdut o nouă dispută sub conducerea antrenorului Petre Grigoraş, care îşi vede din nou ameninţat postul.
Deţinătoarea trofeului, Petrolul Ploieşti, a învins la limită echipa lui Adrian Mititelu (FC “U” Craiova), dar meciul disputat la Drobeta Turnu Severin a avut unele “momente” mai puţin sportive din partea suporterilor, atât înaintea jocului, cât şi în timpul disputării partidei.
Rezultate au fost următoarele:
- Pandurii Tg. Jiu – Farul Constanţa 4-0 (2-0)
Au marcat: Dos Santos '1 şi Shamsin '27, ’70 şi '74.
- Gloria Buzău - FC Botoşani 0-2 (0-0, 0-0)
Au marcat: Cârjan '104, Vraciu '109.
- Petrolistul Boldeşti - (+) Gaz Metan Mediaş 0-4 (0-1)
Au marcat: Llullaku '40 (penalty) şi '90+1, Markovici '48, Avram '66.
- FC Braşov - CFR Cluj 3-1 (2-0)
Au marcat: Aganovici '13, Rada '17 (autogol), Surdu '90 (penalty) / Piccolo '55 (penalty).
- FC Universitatea Craiova - Petrolul Ploieşti 0-1 (0-1)
A marcat: Mustivar '18. În minutul 29, meciul a fost oprit pentru câteva momente, după ce fanii Universităţii Craiova au aruncat pe teren cu torţe şi fumigene. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi, Claudia Mendea, jandarmii mehedinţeni au fost solicitaţi să intervină, miercuri seară, la Şimian, pe DN 6, unde autocarele în care se aflau suporterii echipei Petrolul Ploieşti au fost atacate cu pietre, în timp ce se îndreptau către Drobeta Turnu Severin, unde a avut loc meciul dintre FC Universitatea Craiova şi Petrolul Ploieşti. Aceeaşi sursă a precizat că nu au existat victime, dar că parbrizele celor două autocare au fost sparte, jandarmii însoţindu-i pe suporteri până la intrarea pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin.
La Şimian, pe lângă autocarele celor de la Petrolul Ploieşti, jandarmii au găsit aproximativ 30 de autoturisme din care s-a aruncat cu pietre şi în care se presupune că se aflau suporterii craioveni.
În urma partidelor disputate marţi s-au mai calificat în optimile de finală ale Cupei României - Timişoreana echipele FC Vaslui, Chindia Târgovişte (Liga a III-a), Corona Braşov, FC Viitorul Constanţa, ACS Poli Timişoara, Ripensia Timişoara (Liga a V-a) şi Dinamo Bucureşti.
Programul meciurilor de joi, 26 septembrie, din “16”-imile de finală ale competiţiei se prezintă astfel:
- Oţelul Galaţi - Concordia Chiajna, ora 16.00 - Stadionul Oţelul;
- Astra Giurgiu - ACS Berceni, ora 16.00 - Stadionul Marin Anastasovici – în direct pe Digi Sport;
- Rapid Bucureşti - Ceahlăul Piatra Neamţ, ora 18.00 - Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu – în direct pe Sport.ro;
- Steaua Bucureşti - Avântul Bârsana, ora 20.30 - Stadionul Comunal (Berceni) – în direct pe ProTV.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu