joi, 19 septembrie 2013

În Liga Campionilor la fotbal: Schalke – Steaua, de două ori 3-0 !



Campioana României, Steaua Bucureşti, a debutat cu o înfrângere în sezonul 2013-2014 al Ligii Campionilor la fotbal, după ce a fost învinsă, miercuri seara, în deplasare, cu scorul de 3-0 (0-0), de echipa germană Schalke 04, în prima etapă a grupei E a competiţiei seniorilor.
Golurile au fost marcate de Uchida – min. 67, Boateng – min. 78 şi Draxler – min. 85, după următoarele faze de joc:
- 1-0: Uchida a centrat din partea dreaptă, Szukala a trecut pe sub minge şi l-a păcălit pe Tătăruşanu, balonul intrând în plasă la colţul lung.
- 2-0: Boateng a marcat cu un şut plasat din colţul din stânga al careului de 6 metri.
- 3-0: Fuchs l-a lansat în adâncime pe Draxler şi acesta a înscris de la 12 metri cu un lob peste Tătăruşanu.
Din minutul 87, Steaua a jucat în zece, deoarece Adi Popa a ieşit de pe teren accidentat, iar antrenorul Laurenţiu Reghecampf făcuse între timp toate schimbările.
Meciul din Germania a fost arbitrat de o brigadă din Turcia, avându-l la centru pe Cuneyt Cakir, ajutat la cele două linii de către Bahattin Duran şi Tarik Ongun, în timp ce asistenţi suplimentari au fost Baris Simsek şi Mete Kalkavan. Rezervă a fost Cem Satman.
Delegatul UEFA a fost scoţianul Alan McRae, în timp ce arbitrii au fost supervizaţi de către Francesco Bianchi, din Elveţia.
Au evoluat echipele:
- Schalke 04: Hildebrand - Uchida, Howedes, Matip, Aogo - Neustadter, Hoger (Goretzka '88) - Farfan (Clemens '89), K.P. Boateng, Draxler - Szalai (Fuchs '82). Antrenor: Jens Keller.
- Steaua Bucureşti : Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa, Stanciu (Tatu '60, Ad. Cristea '73), Tănase - Kapetanos (Piovaccari '64). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
- Cartonaşe galbene: Hoger '41 / Bourceanu '29, A.Popa '39, Ad. Cristea '81.

* Reghecampf şi Bourceanu au cuvântul !

Antrenorul echipei Steaua Bucureşti, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, miercuri seară, după înfrângerea din meciul cu Schalke 04, că elevii săi au făcut greşeli copilăreşti şi nu au marcat la ocaziile avute.
"Nu e nimic de spus. Asta se întâmplă când faci greşeli copilăreşti. Am avut ocazii, Popa trebuia să marcheze, poate şi Kapetanos. Schalke a înscris la prima ocazie avută. A fost o greşeală mare la primul gol, dar este vina tuturor. Trebuie să câştigăm următorul meci acasă. După primul gol primit am încercat să jucăm în faţă, dar am făcut multe greşeli şi ei ne-au prin pe contraatac şi au marcat. Nu s-a schimbat nimic, dar este important să câştigăm următorul meci. Trebuie să analizăm, să vedem ce greşeli am făcut şi să mergem mai departe. Am ieşit cu doi jucători accidentaţi după acest joc, Tatu şi Adi Popa. Atmosfera a fost frumoasă, dar pentru noi nu este o seară reuşită", a spus Reghecampf la Dolce Sport.
Tot după meciul cu Schalke 04, căpitanul echipei Steaua Bucureşti, Alexandru Bourceanu, a declarat că formaţia germană a fost mai bună.
"Ei au fost mai buni în seara asta. Am avut momente bune şi altele mai puţin bune, dar finalul le-a aparţinut şi au făcut diferenţa. A fost un meci cu încărcătură, ei au marcat, noi n-am făcut-o. Această înfrângere ne-a tăiat puţin din aripi, dar trebuie să ne revenim până la următorul meci", a spus Bourceanu la Dolce Sport.

* Steaua Bucureşti, învinsă şi Liga Campionilor de tineret (U 19)

Echipa de tineret sub 19 ani a Stelei a debutat miercuri cu o înfrângere, 0-3 (0-1), în Liga Campionilor de tineret, în faţa formaţiei germane Schalke 04.
Golurile gazdelor germane au fost marcate de Koseler – min. 16, Omerbasici – min. 57 şi Multhaup – min. 80. În minutul 68, la scorul de 2-0 pentru Schalke, Răzvan Grădinaru a ratat un penalty în contul formaţiei Steaua.
Au evoluat echipele:
- Schalke 04: Schilder - Koseler (Multhaup '77), Friedrich, Starke Hedlund, Neubauer - Muller - Itter, S. Sane, Lohmar (Kehrer '46) - Omerbasici (Bodenroder '57), Pick. Antrenor: Norbert Elgert.
- Steaua Bucureşti: Cojocaru - Iordache (Bălan '85), Hodorogea, Boitoş, Târnovan - Aldea, B. Vasile - Grădinaru, Pătru (D. Gheorghe '54), Antonio Popa (Stoica '54) - Mitriţă. Antrenor: Ion Toma.
Aşadar, putem menţiona că Schalke – Steaua a fost de fapt 6-0, cu 3-0 la seniori şi 3-0 la tineret !

* Celelalte rezultate din grupele Ligii Campionilor

Miercuri seara, în Liga Campionilor pentru echipele de seniori, rezultatele complete au fost următoarele:
- Grupa E: Schalke - Steaua Bucureşti 3-0 şi Chelsea - Basel 1-2 (!!!);
- Grupa F: Olympique Marseille - Arsenal Londra 1-2 şi Napoli – Borusia Dortmund 2-1.
- Grupa G: Austria Viena - Porto 0-1 şi Atlético Madrid – Zenit St. Petersburg 3-1.
- Grupa H: AC Milan - Celtic Glasgow 2-0 şi FC Barcelona - Ajax Amsterdam 4-0.
În etapa următoare, pe 1 octombrie, în grupa E, Steaua Bucureşti va juca pe “National Arena” din Capitală în compania formaţiei engleze Chelsea Londra, iar Basel va evolua acasă cu Schalke 04. Ambele dispute vor debuta la ora 21.45.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu