joi, 5 septembrie 2013

Nikons Iaşi, o primă aventură la „Românii au talent” !




Pe 3 septembrie, la Hotelul Unirea din Iaşi a fost prima preselecţie de la „Românii au Talent”, vestita emisiune de la Pro TV. Printre participanţi, la insistenţa producătorilor de la Pro TV, au fost prezenţi şi patru tineri dansatori sportivi de la Clubul Nikons Iaşi, sub conducerea antrenoarei Amira Niculiţă.
Pentru cele două perechi selectate, antrenoarea Amira Niculiţă a făcut câte un colaj. Pentru perechea Cosmin
Dorneanu – Andreea Bunduc a fost un colaj standard, iar pentru Bogdan Albu Talancă-Narcisa Păduraru a fost un colaj latino.
Numai că, organizarea preselecţiei de la Hotelul Unirea din Iaşi nu a fost una la cote înalte, iar mulţi participanţi au plecat obosiţi şi mai puţini veseli de la această manifestare. Nu acest lucru s-a întâmplat şi cu tinerii dansatori de la Nikons, care au avut răbdarea necesară şi puterea de a rezista tuturor „intemperiilor” organizatorice, fiind încurajaţi şi de preşedinta clubului ieşean, prof. Mariana-Constantina Niculiţă, care ne-a menţionat următoarele: „Dacă am fi ştiut ce sincope de organizare vor fi la preselecţii, poate nu am fi acceptat să participăm ! Ni s-a spus, de fapt, ne-au asigurat că sportivii noştri vor intra chiar la început, dar... La ora 10, ei au ajuns la Hotelul Unirea, formularele de participare fuseseră trimise cu 2 săptămâni înainte la Bucureşti, formularele de acord pentru filmare erau semnate, doar să primeasca numerele de concurs şi să danseze. Dar, pe la ora 11, un tip cu voce puternică a anunţat că se fac doar înscrieri şi că filmarea se va face în altă zi. Foarte mulţi au plecat. Ai noştri erau foarte dezamăgiţi, dar Amira le-a îndulcit amarul cu ceva dulce... Aşa că nu au plecat... Nu ştiu dacă atunci a avut vreo influenţă convorbirea mea cu ProTV Bucureşti, dar, au primit totuşi numerele de concurs, au dansat, apoi au fost anunţaţi să rămână pentru fotografii, filmare şi interviu şi toată aventura a luat sfârşit pe la ora 17 !”.
În continuare, prof. Mariana-Constantina Niculiţă ne-a mai spus: “Preselecţia asta are 2 etape: îţi faci numărul şi dacă eşti selectat pentru interviu (aceasta presupune cel puţin o oră de lucru: filmare în Piaţa Unirii, fotografii, câţiva paşi de dans şi interviul propriu-zis) eşti ca şi admis. O persoană din echipa producătorului i-a felicitat pe copiii noştri şi le-a spus că dacă au fost selectaţi pentru interviu înseamnă că sunt admişi la preselecţia cu juriu. Doar că decizia finală aparţine altcuiva şi în prezent, din punct de vedere oficial, nu ştim nimic. Cei care vor participa la preselecţia cu juriu de sâmbătă şi duminică, de la Casa de Cultură a Studenţilor, vor fi anunţaţi telefonic astăzi şi mâine... Pot spune însă, că, în final, pentru noi a fost o experienţă obositoare, dar şi utilă !“.
Pe 7 şi 8 septembrie, CS Nikons Iaşi va participa la concursul de dans sportiv “Bucovina Open” de la Suceava, cu dorinţa unei noi comportări excelente la nivel naţional.
DAN TEODORESCU
*** ULTIMA ORĂ: Perechea de dansatori sportivi  Bogdan Albu Talancă-Narcisa Păduraru (Nikons Iaşi) a fost selecţionată pentru spectacolul de la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi, de duminică, 8 septembrie, ora 19.00, de la “Românii au Talent !”. Să le urăm mult succes ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu