miercuri, 25 septembrie 2013

Popicarii de la CFR Olimpia ACB, pe ruta Iaşi - Tg. Mureş – Apatin !


În perioada 27-29 septembrie 2013, popicarii campioni de la CFR Olimpia ACB Iaşi se vor afla la arena Romgaz din Tg. Mureş, pentru două meciuri de campionat şi prima etapă a Cupei României. La solicitarea echipei Electromureş Tg. Mureş, ieşenii au acceptat ca ambele meciuri de campionat (tur-retur) cu formaţia mureşeană să aibă loc pe terenul adversarilor. Astfel, meciul din turul sezonului, CFR Olimpia ACB Iaşi – Electromureş Tg. Mureş, programat iniţial la arena CFR Iaşi, pe 26 octombrie 2013, va fi devansat şi va avea loc vineri, 27 septembrie 2013, de la ora 17.00, la arena Romgaz din Tg. Mureş. Returul confruntării nu va aştepta anul 2014 şi va avea loc duminică, 29 septembrie 2013, tot la Tg. Mureş, de la ora 10.00. Între aceste două partide de campionat, sâmbătă, 28 septembrie 2013, de la ora 9.00, opt popicari ieşeni vor participa la prima etapă a Cupei României (la individual), tot la arena din Tg. Mureş, acolo unde s-au înscris 43 de lansatori în turneul masculin, printre ei fiind, în premieră, şi sportivii veterani (seniori +50 ani). Apoi luni dimineaţă, pe 30 septembrie 2013, CFR Olimpia ACB Iaşi se va deplasa spre Apatin (Serbia), acolo unde va participa la Cupa Mondială de popice, unde s-au înscris în competiţie 14 campioane naţionale din Europa, întrecerea celor mai puternice formaţii de popice de pe bătrânul nostru continent fiind programată în intervalul 1-5 octombrie 2013.
Alături de antrenorul Remus Antimirescu, vor pleca la Tg. Mureş opt popicari ieşeni, ei fiind Gyula Veres, Ioan Hordilă, Ion Cercel, Florin Opincă, Marius Manea, Bogdan Tudorie, Iulian Gabriel Cucu şi Costică Ciurdea. La Cupa Mondială de la Apatin vor pleca împreună de Remus Antimirescu doar 7 sportivi ieşeni, cel de-al optulea prezent la Târgu Mureş, în urma rezultatului mai modest obţinut acolo, urmând să revină acasă, la Iaşi.
Am acceptat rugamintea celor de la Electromureş, care ne-au solicitat ca ambele meciuri de campionat cu ei să aibă loc la Tg. Mureş, din motive financiare ! Cu această ocazie ne pregătim şi noi în deplasare, trei zile la rând, pentru Cupa Mondială din Serbia. Deşi am pierdut în ultimul timp trei titulari, pe Mihăilă, Benghiac şi Rohotin, mergem la Apatin cu gândul calificării în Liga Campionilor, acolo unde vor ajunge primele şapte clasate !”, ne-a declarat antrenorul grupării ceferiste ieşene, Remus Antimirescu.
În aceste condiţii noi de program competiţional, să mai menţionăm că întrecerea populară de popice denumită în acest an „Cupa Radio România Iaşi-Cupa Ilie Băiaş-CFR Iaşi”, cu 20 bile la plin, va avea loc sâmbătă, pe 26 octombrie 2013, de la ora 10.00, la arena CFR Iaşi şi nu vineri, 25 octombrie 2013, cum fusese anunţată anterior ! Duminică, pe 27 octombrie 2013, de la ora 12.00, arena CFR Iaşi va găzdui o primă etapă-turneu a juniorilor, cu participarea echipelor CFR Olimpia ACB Iaşi I, ICMRS Galaţi şi CFR Olimpia ACB Iaşi II. Runda juniorilor de la Galaţi, din 5 octombrie 2013, se amână pentru o dată ulterioră, din motive de cupe europene !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu