vineri, 20 septembrie 2013

Pandurii Tg. Jiu, debut cu stângul în grupele din Europa League


Echipa Pandurii Tg. Jiu pe "Cluj Arena"

Echipa Pandurii Tg. Jiu a pierdut joi seara meciul disputat pe “Cluj Arena” cu Dnipro Dnipropetrovsk în prima etapa a grupei E din Europa League, scor 0-1 (0-1).Unicul gol al întâlnirii a fost marcat în minutul 38, atunci când căpitanul formaţiei ucrainiene, Ruslan Rotan a profitat de lipsa marcajului şi l-a învins pe portarul Răzvan Stanca din 4 metri, în urma unui corner.
Vicecampioana României nu a reuşit să ameninţe avantajul minim al oaspeţilor şi chiar putea pierde cu un scor mai mare, jucătorii lui Dnipro irosind câteva ocazii mari de a-şi mări avansul de pe tabela de marcaj.
Au evoluat echipele:
- Pandurii Târgu Jiu: Stanca - Unguruşan (Paulinho '75), Erico, Paraskevas, Momcilovici - Anton, Breveeld (Distefano '64) - Buleică, Eric, Nicoară (Ciucur '55) - Adrovici. Antrenor: Cristian Pustai.
- Dnipro Dnipropetrovsk: Boiko - Fedeţki, Mazuch, Şeberiaşko, Al. Vlad - Bruno Gama (Selezniov '46), Kankava, Rotan, Konoplianka (Şakov '85) - Zozulia (Kulakov '88), Matheus. Antrenor: Juande Ramos.
- Cartonaşe galbene: Erico '12, Unguruşan '15, Adrovici '71, Ciucur '78, Paulinho '86 / Rotan '31, Şakov '90+4.
- Arbitri: Sascha Kever (central) - Raffael Zeder, Devis Dettamanti (asistenţi) - Sascha Amhof, Pascal Erlachner (asistenţi suplimentari) - Charles Helbling (rezervă) - toţi din Elveţia.
- Observatorul pentru arbitri a fost italianul Matto Trefoloni, iar delegatul UEFA, Velid Imamovici (Bosnia-Herţegovina).
După partida de la Cluj, au fost consemnate următoarele declaraţii:
- Cristian Pustai (antrenor principal la Pandurii): "Puteam să facem puţin mai mult, dar din păcate am luat gol la fază fixă. De ce ne-a fost frică nu am scăpat. Este o înfrângere cu un gust mult mai amar, deoarece am impresia că puteam face mai mult. Am întâlnit o echipă puternică, dar acţiunile lor din prima repriză au venit pe greşelile noastre. Dacă intram cu 0-0 la pauză era altceva. Trebuie să învăţăm din această înfrângere. Toate meciurile sunt grele, dar noi în deplasare jucăm bine. Nu l-am avut pe Matulevicius în această seară şi nu am avut forţă de pătrundere";
- Alexandru Vlad (fundaşul echipei Dnipro): "Sunt fericit că am reuşit să câştigăm. A fost un meci special pentru mine, dar am trecut cu bine peste tracul avut. Sper să joc din ce în ce mai bine la Dnipro. Ne dorim să mergem în primăvara europeană, de preferat alături de Pandurii. Le-am spus colegilor mei că Pandurii este o echipă bună, arţăgoasă. Mă gândesc la echipa naţională a României, dar mai întâi trebuie să joc bine la Dnipro".

* Rezultatele complete din prima rundă a grupelor din “Europa League”

Joi seara, Europa League la fotbal a programat partidele primei etape, care s-au încheiat cu următoarele rezultate:
- Grupa A:
Valencia - Swansea 0-3 şi St. Gallen - Kuban 2-0.    
- Grupa B:
Dinamo Zagreb - Chornomorets Odesa 1-2 şi PSV - Ludogorets 0-2.          
- Grupa C:
Salzburg - Elfsborg 4-0 şi Standard Liège - Esbjerg 1-2.  
- Grupa D:
Zulte Waregem - Wigan 0-0 şi Maribor - Rubin 2-5.
- Grupa E:
Fiorentina - Paços Ferreira 3-0 şi Pandurii Tg. Jiu – Dnipro 0-1.
- Grupa F:
Eintracht Frankfurt - Bordeaux 3-0 şi Maccabi Tel-Aviv – APOEL 0-0.
- Grupa G:
Dinamo Kiev - Genk 0-1 şi Thun - Rapid Viena 1-0.
- Grupa H:
Freiburg - Liberec 2-2 (a arbitrat românul Cristian Balaj) şi Estoril - Sevilla 1-2.
- Grupa I:
Betis - Lyon 0-0 şi Guimarães - Rijeka 4-0.   
- Grupa J:
Apollon - Trabzonspor 1-2 şi Lazio - Legia Varşovia 1-0.
- Grupa K:
Sheriff Tiraspol – Anji 0-0 şi Tottenham - Tromsø 3-0.         
- Grupa L:
PAOK - Shakhter 2-1 şi Maccabi Haifa - AZ Alkmaar 0-1.
În etapa viitoare, pe 3 octombrie, în grupa E, de la ora 22.05, se vor disputa partidele: FC Dnipro Dnipropetrovsk - ACF Fiorentina şi FC Paços de Ferreira - CS Pandurii Târgu Jiu.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu