duminică, 29 septembrie 2013

Cupa României la karate tradiţional revine la Iaşi

După 10 ani de la ultima adjudecare a celui mai râvnit trofeu din Karateul Tradiţional românesc, Cupa României este readusă la Iaşi de noua generaţie de sportivi de la CS ENPI.
Cu dorinţa de a egala performanţa înaintaşilor de la club, sportivii de la CS ENPI Iaşi, în speţă cadeţii CROITORU VLAD,  HUŢANU COSMIN, TRUPINĂ IONUT, apoi juniorii BĂLĂIAŞA DRAGOŞ, PINTILIE ANDREI, LUPESCU ALEXANDRU, POSTOLACHE OCTAVIAN, CIUBOTARIU AUREL, TIMOFTE ADINA, TIMOFTE ANDREEA, BALTAG ŞTEFANA şi în final seniorii DUMITRAŞ IULIAN, ADĂSCĂLIŢEI MARIUS, ADĂSCĂLIŢEI CONSTANTIN şi IRINA PASCARU au acumulat 1600 de puncte şi s-au clasat pe primul loc, surclasând echipa clubului Kodo Galaţi -1400 puncte şi pe cea a organizatorului Ceahlăul Piatra Neamţ - 1100 puncte. În afara podiumului s-au clasat Karate Club Galaţi, Roxi Dojo Bucureşti, Budo Vatra Dornei, Olympic Iaşi , KIAI Vaslui, Budo Slatina etc.
Competiţia s-a bucurat de un public numeros, dar şi de participarea noului preşedinte al FRKT, Nicolae Mărăndici - 6 Dan, cel care a dorit păstrarea unui moment de reculegere în memoria regretatului maestru, Sensei Dan Stuparu.
Concursul de la Piatra Neamţ s-a bucurat şi de prezenţa celui care este încă o legendă vie în lumea practicanţilor de arte marţiale, Guandjika Fidel, precum şi a mai vechilor practicanţi Mihai Bernescu, Ştefan Timofte şi Paul Pintilie.
Merită cu aceasta ocazie să-i amintim şi pe performerii clubului ENPI Iaşi din perioada 2003-2004, care au câştigat această Cupă a României doi ani consecutiv: Irina Simirad, Irina Pătrăhau-Pascaru, Emanuela Vasiliu-Albert, Andra Morariu, Elena Bedreag, Răzvan Popa, Petronel Luca, Cătălin Olaru, Cristian Buraga, Ciprian Haman, Ionică Alecsandru, Marian Scurtu, Tudor Aruştei.
Cupa României este cel mai râvnit trofeu din karate, în primul rând pentru că a ajuns la cea de a 22-a ediţie. Iar Cupa este lucrată  manual, din bronz brut, şi aduce cu ea un clasament anual pe cluburi, la nivel naţional. Dorim în perioada următoare să organizăm şi o conferinţă de presă, pentru a prezenta actorii acestei perfomanţe, dar şi pentru a va împărtăşi mai multe gânduri de viitor”, ne-au declarat la unison, din partea CS ENPI Iaşi, Instructorul Irina Pascaru (ex-Pătrăhău) - 2 Dan şi Preşedintele şi Antrenorul Constantin Adăscăliţei – 4 Dan.
Sponsorii evenimentului pentru echipa ieşeană de karate tradiţional au fost Primăria Oraşului Târgu Frumos şi SC IGS CO SRL.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu