duminică, 15 septembrie 2013

CS Navoni Iaşi, de la „egal la egal” cu vicecampiona României la fotbal feminin !



* În etapa a II-a din Superliga de fotbal feminin, sâmbătă s-a jucat partida CS Navobi Iaşi – FCM ASA Tg. Mureş 1-2 (0-1) * Golurile disputei din Copou au fost reuşite de Mădălina Petria (’73), respectiv Joan Claudia (’22) şi Ambrus Beata (’79).

Sambata 14 septembrie 2013, pe terenul sintetic din Dealul Copoului, in a doua etapa din Superliga, echipa de fotbal feminin Navobi Iasi a dat piept  cu vicecampioana Romaniei din editia trecuta, FCM ASA Tg Mures. Daca pana acum formatia mureseana a castigat toate partidele disputate cu Navobi, la scoruri desprinse mai mult din alte sporturi decat din fotbal (12-0, 8-0, 7-1), la aceasta partida, iesencele au luptat de la egal la egal cu adversara sa. Ba mai mult, puteau produce surpriza de a termina la egalitate partida, dupa un joc bun bun, echlibrat si cu multe ocazii la ambele porti.
Prima parte a jocului a fost una echilibrata, atat muresencele cat si iesencele trecand pe langa deschiderea scorului, gazdele prin Ilas (’14), Petria (’16) si Ceausu (’19).
Desi au ramas in 10 jucatoare din min. 20, scorul a fost deschis de catre ASA Tg Mures in min.22, cand, internationala maghiara Joan Claudia a marcat cu un sut sub bara, de la 20 metri (0-1). Iesencele au trecut pe langa egalare in min 24, cand Ana Rosu a executat putin peste poarta o lovitura libera de la 22 m si in min. 37 prin Mihaela Ghebanoaei, care a sutat balonul peste poarta adversa, la o frumoasa actiune  de atac a echipei iesene.
Dupa pauza, echipa din Tg Mures a cedat mijlocul terenului lasand posibilitatea echipei Navobi sa controleze jocul si sa isi creeze cateva ocazii de marca.
In minutul 60, echipa mureseana a beneficiat si a ratat un penalty, corect acordat de Vlad Baban.  Acest lucru a dat aripi iesencelor, care au reusit egalarea in min.73 prin Madalina Petria care a scapat singura spre poarta internationalei Paraluta si a executat-o cu sange rece, cu un gol reusit pe coltul scurt (1-1).
Desi au avut un om mai mult pe teren, au muncit pana la sacrificiu si si-au dorit un rezultat favorabil, iesencele s-au vazut din nou conduse in min 79, cand Beata Ambrus a marcat dintr-o lovitura libera din partea stanga, extrem de usor acordata de arbitrul partidei (1-2).
Iesencele au fortat din nou egalarea, dar aceasta nu s-a produs la oacaziile avute de Andreea Ceausu, Madalina Petria sau Corina Musteata. Totusi, in ciuda acestui esec, echipa ieseana a demonstrat ca are un nucleu valoros de jucatoare, capacitatea de a juca de la egal la egal cu orice echipa, si ca poate aspira la un loc fruntas in urmatoarele partide. De remarcat si evolutia foarte buna a noii achizitii a echipei din Dealul Copoului, Elena Toma, portarul echipei nationale a Republicii Moldova - U19.
Echipa CS Navobi Iasi a avut urmatoarea alcatuire: Elena Toma – Ana Maria Rosu, Iulia Giurgica, Larisa Ambrosie (capitan de echipa), Roxana Prodan – Ana Foia (’55 Corina Musteata), Mihaela Ghebanoaei, Rahela Gangal, Georgiana Ilas (’46 Stefana Ciobanu) – Madalina Petria (’83 Simona Anastasiu), Andreea Ceausu (’85 Andreea Grigoras).
Am avut un meci dificil in compania unui adversar foarte bun, insa si fetele noastre au crescut si s-au luptat exemplar astazi. Am pierdut un meci, dar am castigat o echipa. Am pierdut puncte, dar am castigat dorinta de a castiga urmatoarele doua partide. Am plecat tristi de pe teren, dar cu o experienta mult mai mare si cu increderea ca nu am pierdut razboiul, ci doar o batalie. Am incredere in echipa noastra ca daca va juca a asa cum a facut-o astazi, vom aduna multe puncte atat pe teren propriu, cat si in deplasare”, a declarat dupa partida de sambata prof. Adrian Ambrosie, manager la CS Navobi Iasi
Celelalte rezultate ale rundei au fost: Fair Play Bucuresti – Real Craiova 2-1, Universitatea Tehnica Cluj – CFR Timisoara 4-1.
Meciu Independenta Baia Mare – CS Brazi se disputa duminica, pe 15 septembrie 2013, de la ora 11.00.
Clasamentul la zi arată astfel:
1. Olimpia UT Cluj                             2          2          0          0          9-1       6
2. AFC FAIR PLAY Bucureşti          2          2          0          0          8-3       6
3. FC ASA 2013 Targu Mures            2          1          1          0          3-2       4
4. CFR 1933 Timisoara                       2          1          0          1          10-4     3
5. FC Brazi                                          1          0          1          0          1-1       1
6. CS Navobi Iasi                                2          0          0          2          3-8       0
7. CS REAL Craiova                          2          0          0          2          1-7       0
8. Independenta Baia Mare                1          0          0          1          0-9       0
Etapa a treia, pe 29 septembrie, programează meciurile: FC ASA 2013 Târgu Mures - CS Independenta Baia Mare, FC Brazi - Olimpia Universitatea Tehnica Cluj, CFR 1933 Timisoara - AFC FAIR PLAY Bucureşti şi CS REAL Craiova - CS Navobi Iasi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu