miercuri, 4 septembrie 2013

Două meciuri de foc în patru zile pentru Victor Piţurcă: România – Ungaria şi România – Turcia !



Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că la meciul România - Ungaria presiunea va fi "formidabilă" şi le-a transmis jucătorilor săi că pentru a câştiga trebuie să fie foarte puternici din punct de vedere psihic şi să nu se relaxeze niciun moment chiar dacă vor conduce pe tabela de marcaj.
"Suntem conştienţi cât de greu va fi meciul cu ungurii. Adversarii îşi doresc şi ei foarte mult o calificare, aşa că va rezulta un joc extrem de dificil pentru ambele echipe. Sper eu ca echipa României să iasă bine şi să câştige acest joc. Presiunea va fi formidabilă şi avem de lucru în sensul ăsta, dar acest joc se va juca până la ultimul fluier. Trebuie să fim foarte puternici din punct de vedere psihic, pentru a putea termina jocul bine, în condiţii optime. Nu trebuie să existe momente de relaxare în niciun moment, chiar dacă conducem pe tabela de marcaj. Faţă de meciul direct cu Ungaria din 1999 acum e cu totul altceva, pentru că suntem în luptă cu ei pentru ocuparea locului doi. Atunci alta era situaţia. Sper să se repete istoria şi să câştigăm cum am făcut-o atunci", a spus Piţurcă într-o conferinţă de presă.
În opinia antrenorului, calculele ca România să ocupe locul doi, cel care asigură participarea la barajul de calificare la CM, sunt simple: are nevoie de şase puncte în partidele cu Ungaria şi Turcia pentru a nu aştepta jocul rezultatelor din grupă. "A sosit şi clipa acestor jocuri. Întâlnim Ungaria, echipa care ocupă locul doi în grupă în acest moment. Avem nevoie de victorie pentru a le lua locul, pentru a trece noi pe locul doi şi a avea prima şansă la ocuparea acestui loc care duce la jocurile de baraj. Calculele sunt simple, noi toţi ne-am dori şase puncte din aceste meciuri ca să avem şanse mari, să nu stăm la mâna altor rezultate. Acum să vedem câte putem să obţinem. Dacă vom lua patru puncte, vom sta automat la mâna altor rezultate. Ca să nu avem nicio surpriză, ar trebui să câştigăm cele şase puncte puse în joc. Ştiu că e foarte dificil să joci două meciuri la rând în interval de patru zile. Joci cu Ungaria şi vin turcii, care îşi joacă ultima şansă. Şi aşa în condiţiile astea ei nu au şanse prea mari de a ajunge la baraj", a explicat selecţionerul.
Motivul pentru care antrenorul primei reprezentative l-a preferat pe Gigel Bucur în defavoarea lui Claudiu Keşeru a fost experienţa atacantului formaţiei Kuban Krasnodar. "Keşeru poate fi o opţiune, sigur. L-am adus la meciurile cu Ungaria şi Olanda, dar după ce s-a transferat la o echipă din prima ligă din Franţa nu a jucat din cauza unei accidentări. A făcut-o acum foarte bine, dar deja făcusem convocările, aşa că în momentul de faţă m-am oprit asupra lui Maxim şi Gigel Bucur pentru postul pe care joacă el. Data viitoare, dacă va juca şi va marca, se va regăsi printre tricolori. Gigel Bucur e un jucător cu mare experienţă. Mulţi s-au perindat prin campionatul Rusiei şi au revenit sau au plecat în alte campionate, dar Gigel Bucur a rezistat de-a lungul timpului numai datorită valorii lui. Fiind într-o formă foarte bună, am decis că este nevoie de valoarea şi experienţa lui. Sper să intre şi să facă diferenţa", a precizat selecţionerul.

* “Piţi” mizează pe sprijinul suporterilor !

Selecţionerul mizează şi pe ajutorul suporterilor echipei naţionale la meciurile cu Ungaria şin Turcia. "Cred că suporterii vor fi alături de echipa naţională şi e obligatoriu să se întâmple acest lucru, necondiţionat, fiindcă echipa trebuie susţinută. Şansele sunt împărţite, iar publicul poate face diferenţa în sensul ăsta. Ar fi al 12-lea jucător al nostru şi putem să aducem victoria mult dorită. Vor fi 2-3.000 de maghiari împotriva a 52.000 de români. Nu cred că vocea lor se va face auzită. Sper să fim la înălţime în acest joc", a completat Piţurcă.
Vă reamintim că România va întâlni Ungaria la 6 septembrie şi Turcia la 10 septembrie, ambele întâlniri urmând să aibă loc pe Arena Naţională din Bucureşti, de la ora 21.00, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014. National Arena din Capitală are acum un gazon nou, care arată excepţional, a informat preşedintele FR Fotbal, Mircea Sandu.

* Lotul României pentru meciurile cu Ungaria şi Turcia

Selecţionerul Victor Piţurcă a anunţat lotul de 23 de jucători pentru meciurile cu Ungaria şi Turcia, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, din acesta făcând parte şi jucătorul echipei Kuban Krasnodar, Gheorghe Bucur, şi atacantul Ciprian Marica, liber de contract.
Lotul pentru partidele cu Ungaria şi Turcia este următorul:
- Portari: Ciprian Tătăruşanu (FC Steaua Bucureşti), Bogdan Lobonţ (AS Roma), Silviu Lung jr. (FC Astra Giurgiu);
- Fundaşi: Alexandru Măţel (FC Astra), Srgian Luchin (FC Dinamo Bucureşti), Paul Papp (AC Chievo), Valerică Găman (FC Astra), Dorin Goian (Asteras Tripolis), Vlad Chiricheş (Tottenham FC), Răzvan Raţ (West Ham United), Iasmin Latovlevici (FC Steaua);
- Mijlocaşi şi atacanţi: Alexandru Bourceanu, Mihai Pintilii, Adrian Popa, Cristian Tănase (toţi FC Steaua), Ovidiu Hoban (FC Petrolul Ploieşti), Dragoş Grigore (FC Dinamo), Gabriel Torje (Udinese), Marius Alexe (US Sassuolo), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Gheorghe Bucur (FC Kuban Krasnodar), Bogdan Stancu (Genclerbirligi SK), Ciprian Marica (fără echipă).
Echipa Ungariei va sosi în România, pe aeroportul Henri Coandă, în 5 septembrie, la ora 12.40, pentru ca, apoi, la Arena Naţională, să aibă loc conferinţa de presă oficială (ora 19.00) şi antrenamentul oficial (ora 19.30).

* Olanda conduce ostilităţile în grupa D

În cadrul preliminariilor Cupei Mondiale 2014, situaţia la zi în grupa D se prezintă astfel:
1. Olanda                    6          6          0          0          20-2                 18
2. Ungaria                   6          3          2          1          13-8                 11
3. România                  6          3          1          2          10-10               10
4. Turcia                      6          2          1          3          7-7                   7
5. Estonia                    6          2          0          4          3-9                   6
6. Andorra                   6          0          0          6          0-17                 0
Până în prezent, naţionala României a reuşit următoarele rezultate: 2-0 cu Estonia (în deplasare), 4-0 cu Andorra (acasă), 1-0 (d) cu Turcia, 1-4 (a) şi 0-4 (d) cu Olanda şi 2-2 (d) cu Ungaria.
Pentru perioada următoare, programul grupei D este următorul:
- 6 Septembrie 2013:
Ora 21.00: România – Ungaria (va arbitra Alberto Undiano Mallenco - din Spania) şi Turcia – Andorra;
Ora 21.30: Estonia – Olanda.
- 10 septembrie 2013:
Ora 21.00: România – Turcia;            
Ora 21.30: Andorra – Olanda şi Ungaria – Estonia.
- 11 octombrie 2013:
Olanda – Ungaria, Andorra    - România şi Estonia – Turcia.
- 15 octombrie 2013:
Ungaria – Andorra, România – Estonia şi Turcia – Olanda.

* “Istorie la firul ierbii”, o interesantă expoziţie la Muzeul Sportului din Bucureşti

Institutul Balassi / Centrul Cultural Maghiar din Bucureşti organizează expoziţia itinerantă ''Istorie la firul ierbii'', despre povestea de mai bine de opt decenii a meciurilor de fotbal dintre România şi Ungaria, al cărei vernisaj va avea loc joi 5 septembrie (ora 13,00), la Muzeul Sportului din Capitală, aflat în sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Proiectul prezintă imagini, articole de presă, documente, caricaturi şi filme de arhivă din istoria acestor întâlniri. La vernisaj, care are loc cu o zi înaintea meciului dintre cele două naţionale, în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, sunt invitaţi foştii internaţionali români Gică Popescu, Ion Voinescu, dar şi cunoscuţii comentatori sportivi Cristian Ţopescu şi Radu Naum.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu