vineri, 25 iulie 2014

Bogdan Ionuţ Apostol, semifinalist la Campionatele Europene de tenis din Elveţia



Sursa foto: CE tenis U 18 de la Klosters



* Alături de partenerul său de dublu, Nicolae Frunză, tenismenul ieşean a ajuns acum în careul de aşi al întrecerii continentale de juniori de la Klosters.

După un parcurs promiţător în acest an la turneele de Grand Slam de la Roland Garros şi Wimbledon şi după o finală disputată recent la turneul de seniori ITF de la Curtea de Argeş, perechea Bogdan Ionuţ Apostol (18 ani, originar din Iaşi, de 4 ori campion şi de alte 7 ori vicecampion al României în carieră) – Nicolae Frunză (16 ani, din Bucureşti) s-a calificat astăzi în semifinalele probei de dublu din cadrul Campionatelor Europene de tenis pentru juniori (U 18) de la Klosters, din Elveţia.
În sferturile de finală de la Klosters, după un joc extrem de spectaculos, cuplul Bogdan Ionuţ APOSTOL / Nicolae FRUNZĂ (cap de serie nr. 4) a învins perechea elveţiană
Raphael BALTENSPERGER / Johan NIKLES cu scorul de 6-3, 6-4 şi a ajuns în careul de aşi al competiţiei.
Până în sferturi, după un prim tur liber pe tabloul de dublu de “64”, Apostol şi Frunză au obţinut alte două victorii, astfel: 6-4, 4-6 [10-4] cu Joel POPOV / Panu VIRTANEN (Finlanda) şi 6-4, 6-4 cu Nuno BORGES / Felipe CUNHA SILVA (Portugalia).
Într-un alt joc din sferturi am consemnat Tallon GRIEKSPOOR / Tim VAN RIJTHOVEN (Olanda) [10] - Hubert HURKACZ (POL) / Jan ZIELINSKI (POL) [3] 4-6, 6-3 [12-10].
Dacă calculele hârtiei se respectă în continuare, în semifinalele probei de dublu, perechea Bogdan Ionuţ Apostol-Nicolae Frunză ar urma să întâlnească pe primii favoriţi ai competiţiei, francezii  Quentin HALYS - Johan Sebastien TATLOT.
Alături de Benjamin Bonzi, francezul Quentin Halys a câştigat anul acesta proba de dublu al juniorilor la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, iar în optimile de finală de la C.E. de la Klosters, la simplu, l-a învins cu 7-6 (3), 6-0 pe Nicolae Frunză.
Tot la Klosters, dar în proba de simplu, Bogdan Ionuţ Apostol a pierdut în faţa francezului Corentin Denolly, cel care a avut apoi o evoluţie superbă şi s-a calificat în semifinalele competiţiei, unde se va duela cu suedezul Daniel Windahl, cel care s-a impus în sferturi, cu 6-4, 6-2 în faţa lui francezului Johan Sebastien Tatlot (nr. 3). În celălalt meci al probei de simplu, în semifinale, Quentin Halys (nr. 2) va întâlni pe rusul Roman Safiullin (nr. 4).

* După Klosters, vin “Europenele” de tenis pe echipe de la La Rochelle

Faza preliminară a Campionatului European de tenis juniori pe echipe - European Summer Cups – este programată anul acesta în zilele de 30 iulie şi 1 august, pe patru grupe, care sunt următoarele:
- Zona A – la Westendorf (Austria): participă Austria, Croaţia, Marea Britanie, Letonia, Serbia, Slovenia, Spania.
- Zona B - Opava (Cehia): Bosnia & Herţegovina, Cehia, Germania, Ungaria, Olanda, Portugalia.
- Zona C - La Rochelle (Franţa): Franţa, Grecia, Israel, Italia, România, Ucraina. Titularii echipei României vor fi Bogdan Ionuţ Apostol şi Nicolae Frunză. Vor fi două meciuri de simplu şi unul de dublu la fiecare confruntare inter-ţări.
- Zona D - Piestany (Slovacia): Belarus, Bulgaria, Rusia, Polonia, Slovacia, Suedia, Turcia.
Primele două clasate din fiecare grupă vor ajunge la turneul final de la Veneţia (Italia), din perioada 4-6 august 2014.
După aceste turnee la nivelul juniorilor de 18 ani, Bogdan Ionuţ Apostol va reveni “acasă”, adică la arenele de tenis CFR Iaşi, acolo unde a făcut primii paşi în tenis sub îndrumarea antrenorului Vergil Aghion, la turneul ITF de seniori cu premii de 15.000 dolari, denumit Trofeul Municipiului Iaşi, programat în perioada 9-17 august 2014.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu