sâmbătă, 19 iulie 2014

Renumitul alpinist Constantin Lăcătuşu a escaladat arenele de tenis CFR Iaşi



Constantin Lăcătuşu

* În perioada 18-20 iulie, arenele de tenis CFR Iaşi găzduiesc turneul pentru amatori denumit „Cupa CFR Iaşi”, din circuitul naţional „Tenis Partener”.

Printre jucătorii care au evoluat în acest week-end la arenele ceferiste s-a aflat şi
alpinistul de renume mondial Constantin “Ticu” Lăcătuşu (53 ani, din Piatra Neamţ), primul român care a cucerit Everestul şi singurul care a cucerit cele mai înalte vârfuri de pe cele şapte continente.
De data aceasta pe post de tenismen amator, Constantin Lăcătuş a evoluat la nivelul 6 de joc, prima dată pe tabloul de calificări, acolo unde s-a impus cu scorul de 6-4, 6-3 în faţa lui Gabriel Paiu (26 ani, din Iaşi). Urcat pe tabloul principal, Constantin Lăcătuşu l-a întâlnit pe favoritul nr. 3, Ciprian Popa (36 ani, redactor la Radio România Iaşi) în faţa căruia a pierdut cu 4-6, 3-6.
Tot la nivelul 6 a evoluat şi Mihai Diniţă (29 ani, originar din Câmpina, dar care locuieşte în Bucureşti), care este unul dintre organizatorii circuitului la nivel naţional “Tenis Partener”, dar care a pierdut în turul I în faţa lui Irinel Dan (venit din calificări), la scorul de 4-6, 3-6.
Celelalte rezultate din optimile de finală (turul I) de la nivelul 6 au fost: Laurenţiu Tufescu (nr. 1) – Ovidiu Constantin Hriţuleac 6-0, 6-1; Valentin Coşan – Gigel Baciu 6-3, 6-2; George Ciprian Chelaru – Constantin Nicuţă 6-1, 6-3; Radu Cătălin Buzduga (nr. 4) – Vlad Călugăreanu 7-6 (3), 6-3; Cezar Berea – Ciprian Coteţ 6-7 (4), 6-4 [10-3], Marian Blaga – Tudor Ghilescu (nr. 2) 6-4, 7-5.
La nivelul 5, primul favorit este Aurelian Diniţă (57 ani, din Câmpina, tatăl lui Mihai Diniţă), care s-a impus în primul tur în faţa lui Andrei Onofrei (32 ani, din Iaşi, venit din calificări) cu scorul de 6-0, 6-1.
La nivelul 7, primul favorit este Radu Răzvan Ujică (37 ani, din Iaşi), cel care s-a impus în turul I, în faţa lui Ionuţ Hriţuleac (32 ani, din Vaslui), cu scorul de 6-3, 6-2.
Duminică sunt programate semifinalele şi finalele competiţiei, la simplu la nivelurile 5, 6 şi 7, iar la dublu la nivelurile 6 şi 7, directorul turneului superior de tip GOLD fiind antrenorul ceferist ieşean de tenis, Vergil Aghion.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu