duminică, 27 iulie 2014

Evoluţii promiţătoare pe arenele europene de tenis pentru ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol



La CE Klosters, în tricouri galbene, Nicu Frunză şi Bogdan Apostol

După un parcurs promiţător în acest an la turneele de Grand Slam de la Roland Garros şi Wimbledon şi după o finală disputată recent la turneul de seniori ITF de la Curtea de Argeş, perechea Bogdan Ionuţ Apostol (18 ani, originar din Iaşi) – Nicolae Frunză (16 ani, din Bucureşti) a ajuns, după 3 victorii consecutive,  în semifinalele probei de dublu din cadrul Campionatelor Europene de tenis pentru juniori (U 18) de la Klosters, din Elveţia. În careul de aşi al competiţiei, Bogdan Ionuţ Apostol (de 4 ori campion şi de alte 7 ori vicecampion al României în scurta sa carieră) şi Nicolae Frunză i-au întâlnit pe primii favoriţi ai probei de dublu, francezii Quentin HALYS şi Johan Sebastien TATLOT, în faţa căruia au pierdut cu 1-6, 4-6, acelaşi cuplu francez impunându-se apoi şi în finala turneului, cu 6-2 6-4, în faţa perechii olandeze Tallon GRIEKSPOOR / Tim VAN RIJTHOVEN. După Klosters, pentru Bogdan Apostol şi Nicu Frunză vin “Europenele” de tenis pe echipe. Faza preliminară a Campionatului European de tenis juniori pe echipe - European Summer Cups – este programată anul acesta în zilele de 30 iulie şi 1 august, pe patru grupe. Din Zona C de la La Rochelle (Franţa) fac parte Franţa, Grecia, Israel, Italia, România, Ucraina. Primele două clasate din fiecare grupă vor ajunge la turneul final de la Veneţia (Italia), din perioada 4-6 august 2014. După aceste turnee la nivelul juniorilor de 18 ani, Bogdan Ionuţ Apostol va reveni “acasă”, adică la arenele de tenis CFR Iaşi, acolo unde a făcut primii paşi în tenis sub îndrumarea antrenorului Vergil Aghion, la turneul ITF de seniori cu premii de 15.000 dolari, denumit Trofeul Municipiului Iaşi, programat în perioada 9-17 august 2014.
Andreea Prisacariu (Sursa: ZeroFotbal)

* Sfert de finală la Plsen pentru ieşeanca Andreea Prisacariu

Campionatele Europene de tenis pentru juniorii de 14 ani s-au derulat în această săptămână la Plsen (Cehia), acolo unde, în competiţia fetelor s-a aflat şi ieşeanca Andreea Prisacariu, care a început tenisului la arenele CFR Iaşi, sub conducerea antrenoarei Oana Hâncu, dar care se pregăteşte acum la Daimon Sport Club Bucureşti, cu antrenorul Alex Cojocaru. La Plsen, Andreea Prisacariu a avut o evoluţie promiţătoare şi a ajuns, la simplu, până în turul al treilea, unde a pierdut cu 4-6, 1-6 în faţa lui Anastasia Potapova (Rusia, nr. 3), cea care astăzi dispută şi finala competiţiei.
În proba de dublu, alături de Selma Ştefania Cadâr, Andreea Prisacariu a ajuns până în sferturile de finală, unde a avut “nenorocul” s-o întâlnească pe aceeaşi Anastasia Potapova, cea care alături de compatrioata Olesya Pervushina a învins perechea românească cu 6-4, 6-2 şi a câştigat apoi şi proba de dublu.
De menţionat că Andreea Prisacariu a evoluat recent şi la turneul ITF al senioarelor de la arenele CFR Iaşi, unde a ajuns în optimile de finală la simplu şi a cucerit, la doar 14 ani, primul punct în clasamentul mondial WTA.
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu