vineri, 18 iulie 2014

“Lupii Galbeni” se impun în faţa albanezilor de la Flamurtari Vlora


Sursa foto: Prosport

Petrolul Ploiești a învins echipa albaneză Flamurtari Vlora cu scorul de 2-0 (0-0), joi seara, pe stadionul ''Ilie Oană'' din Ploiești, în prima manșă a turului II al Europa League la fotbal.
Ploieștenii au luat o opțiune pentru calificare grație golurilor marcate de Gevaro Nepomuceno (min. 77) și Toto Tamuz (min. 84).
Petrolul a dominat jocul, dar a construit greoi, previzibil și ocaziile de gol au fost destul de rare, în fața unei echipe bine organizate și care și-a încercat, nu o dată, șansa pe contraatac.
Prima șansă a formației antrenate de Răzvan Lucescu a venit în minutul 17, când Marinescu a expediat un șut din afara careului, prins în doi timpi de Lika, în fața lui Tamuz. Atacantul nigeriano-israelian i-a stricat o minge foarte bune lui Alcenat (30), iar până la pauză Albin a trimis pe lângă țintă din două lovituri libere (37, 45).
După pauză, Filipe Teixeira a pătruns periculos (53), iar Arberi a fost aproape de autogol. Tamuz a reluat pe lângă poartă cu capul (56) o centrare în careu, după care tot el a centrat foarte bine în fața porții (64), dar Nepomuceno nu a ajuns la minge.
La poarta cealaltă, Pecanha a intervenit salvator în fața lui Muzaka (68).
Petrolul a reușit să deschidă scorul în min. 77, când Filipe Teixeira l-a angajat excelent în careu pe olandezul Gevaro Nepomuceno, acesta a preluat și a trimis sub transversala porții lui Ilion Lika: 1-0.
Petroliștii și-au mărit avantajul în minutul 84, prin Toto Tamuz, care a reluat cu capul centrarea din corner a lui De Lucas: 2-0.
Petrolul s-a impus meritat și are prima șansă la calificarea în turul III preliminar, manșa secundă fiind programată pe 24 iulie.
Au evoluat echipele:
- Petrolul Ploieşti: Peterson Pecanha — Jean Sony Alcénat, Ovidiu Hoban, Geraldo Alves, Jean-Alain Fanchone —Laurențiu Marinescu (Patrick Nkoyi ‘72), Pablo De Lucas — Juan Albín (Gevaro Nepomuceno ‘46), Adrian Mutu (căpitan), Filipe Teixeira — Toto Tamuz (Vlad Morar ‘85). Antrenor: Răzvan Lucescu.
- Flamurtari Vlora: Ilion Lika — Polizoi Arberi, Taulant Kuqi, Franc Veliu (căpitan), Gledi Mici — Gjergj Muzaka, Bruno Telushi, Nijas Lena, Gilman Lika (Agim Meto ‘76) — Arbar Abilaliaj (Ardit Shehaj ‘67), Hair Zeqiri (Julian Gerxho ‘90+3). Antrenor: Ernest Gjoka.
- Arbitru: Ken Henry Johnsen; arbitri asistenți: Frank Andas, Sven Erik Midthjell; arbitru de rezervă: Ola Hobber Nilsen (toți din Norvegia).
- Delegat UEFA: Yoav Strauss (Israel), observator UEFA pentru arbitri: Michael Thomas Ross (Irlanda de Nord).
- Cartonașe galbene: Marinescu (39), Zeqiri (44), Geraldo (73), Muzaka (74), De Lucas (89).

* Fără goluri în meciul CFR Cluj- FK Jagodina

CFR 1907 Cluj și FK Jagodina (Serbia) au terminat la egalitate, 0-0, în meciul disputat, joi seara, pe stadionul ''Dr. Rădulescu'' din Cluj-Napoca, în prima manșă a turului II preliminar al Europa League la fotbal.
Oaspeții au avut prima ocazie periculoasă a meciului, în min. 16, când Felgueiras a intervenit salvator în fața lui Susnjar. CFR Cluj nu a făcut un joc prea reușit, având doar două situații de gol destul de modeste în prima repriză, prin Negruț, care a reluat cu capul în brațele lui Djuric (27), și Deac (34) care a tras de la marginea careului, fără emoții pentru portarul sârb.
Deac a irosit o oportunitate foarte bună în min. 48, când a tras din întoarcere, dar prea slab pentru a-l învinge pe Djuricic.
Jagodina a fost aproape de deschiderea scorului în min. 56, când Jakimovski a trimis spre poartă, dar mingea l-a lovit pe Susic, aflat la pământ în fața porții.
CFR Cluj și-a accentuat dominarea în ultima parte a meciului, iar Deac a tras peste poartă (67), după care Ogbu a avut două mari ocazii de gol: mai întâi mingea trimisă de el a fost respinsă în corner de portar (72), după care nigerianul a trimis cu capul în bară, în urma loviturii de colț (73). Jakolis a amenințat și el poarta oaspeților, dar șutul său a trecut pe lângă poartă (80). Nici brazilianul Christian nu a fost mai precis (82).
Clujenii porneau cu prima șansă în confruntarea cu formația care a încheiat pe locul al treilea sezonul trecut din campionatul Serbiei, dar a fost ținută în șah și va avea o misiune dificilă în partida revanșă, de la la Jagodina, din 24 iulie.
Au evoluat echipele:
- CFR Cluj: Mário Felgueiras (căpitan) — Mateo Susic, Ionuț Larie, Tiago Lopes, Ionuț Rada — Muniru Sulley, Aitor Monroy (Constantin Alexandru Păun ‘88) — Ciprian Deac, Sergiu Negruț (Christian ‘75), Florin Costea (Antonio Jakolis ‘58) — Derrick Chuka Ogbu. Antrenor: Vasile Miriuță.
- Jagodina: Andjelko Djuricic — Milan Milinkovic, Dajan Simac, Danijel Mihajlovic (Danijel Gasic ‘54), Aleksandar Filipovic — Vuk Mitosevic — Filip Arsenijevic, Ivan Cvetkovic (căpitan), Milan Djuric (Dusan Martinovic ‘77), Nikola Jakimovski (Milos Lepovic ‘84) — Djordje Susnjar. Antrenor: Mladen Dodic.
- Arbitru: Aleksei Nikolaev; arbitri asistenți: Tihon Kalughin, Valeri Dancenko; arbitru de rezervă: Timur Arslanbekov (toți din Rusia).
- Delegat UEFA: Arturs Gaidels (Letonia), observator UEFA pentru arbitri: Raymond Ellingham (Țara Galilor).
- Cartonaș galben: Djuric (31).
La finalul partidei cu Jagodina, tehnicianul Vasile Miriuță s-a declarat mulțumit de jocul elevilor săi și și-a exprimat încrederea că feroviarii clujeni se vor califica în runda următoare a Ligii Europa:
"Mă mulţumeşte jocul echipei, ştiam că vom întâlni o echipă puternică, masivă. Nu am reuşit să marcăm, dar ţin să felicit jucătorii. Un 0-0 bun, avem şanse să ne calificăm, trebuie doar să marcăm. Ei au venit cu gândul să se apere. Eu zic că am dominat meciul, şanse au fost, dar a lipsit golul. Cel mai important este că nu am luat gol acasă.
Ne vom apăra şansele, va fi un retur foarte greu, dar de când sunt eu la CFR parcă jucăm mai bine în deplasare. A fost primul meci oficial, e greu, dar eu sunt mulţumit. Păcat că nu l-am avut Tade, era altceva. Sunt sigur că vom marca în retur, vom juca duminică în Cupa Ligii, la Iaşi, şi avem timp să pregătim returul", a declarat antrenorul CFR-ului la Look TV.

* Rezultatele complete din “Europa League”

Joi, pe 17 iulie, au avut loc meciurile din prima manşă a turului doi preliminar din Europa League la fotbal. Au fost consemnate următoarele rezultate:
Astana - Hapoel Tel-Aviv 3-0, 
Kairat -  Esbjerg 1-1
Laç - Zorya 0-3
Košice - Liberec 0-1
Neftçi - Koper 1-2
Dinamo Minsk - MYPA 3-0
Budućnost Podgorica - Omonia 0-2
Trenčín - Vojvodina 4-0
Ruch - Vaduz 3-2
Atlantas - Shakhter 0-0
Kalju - Lech 1-0
Zestafoni - Spartak Trnava 0-0
Elfsborg - İnter Bakı 0-1
RoPS - Asteras 1-1
Petrolul Ploieşti - Flamurtari 2-0
Botev Plovdiv - St. Pölten 2-1
Rosenborg - Sligo 1-2
Mladá Boleslav - Široki Brijeg 2-1
Brommapojkarna - Crusaders 4-0
Neman – FH Hafnarfjördur 1-1
CFR Cluj – Jagodina 0-0
Luzern - St. Johnstone 1-1
ŢSKA Sofia - Zimbru 1-1
Litex - Diósgyőr 0-2
Zulte Waregem - Zawisza 2-1
Vikingur - Tromsø 0-0 (meci arbitrat de românul Radu Petrescu)
Győr - Göteborg 0-3
Molde - Gorica 4-1
Metalurg Skopje - Željezničar 0-0
Split - Hapoel Beer Sheva 2-1
Sillamäe - Krasnodar 0-4
Bursaspor - Chikhura 0-0
Rijeka - Ferencváros 1-0
Derry - Shakhtyor 0-1
Motherwell - Stjarnan 2-2
Aberdeen - Groningen 0-0
Linfield - AIK Solna 1-0
Dundalk - Hajduk Split 0-2
Sarajevo - Haugesund 0-1
Čukarički - Grödig 0-4.
Partidele retur se dispută pe 22 şi 24 iulie 2014.
Vineri, 18 iulie, de la ora 13.00, la Nyon, formaţiile româneşti îşi vor afla posibilele adversare din turul 3 preliminar pentru Liga Campionilor, respectiv Europa League. Vor intra la “urne” Steaua Bucureşti, Petrolul Ploieşti, CFR Cluj şi Astra Giurgiu.
(Surse: Agerpres, TVR, UEFA)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu