marți, 22 iulie 2014

Gabriela Cucinschi – o „Floare de Colţ” pe un bulevard însângerat al Iaşului !


Gabriela Cucinschi
Cu trei copii în parohie şi cu o iubire de oameni care nu s-a pierdut de-a lungul anilor, Gabriela Cucinschi a devenit din simplă ceferistă o binecunoscută pictoriţă pe firmamentul Asociaţiei Artiştilor Plastici din străvechea capitală a Moldovei.
Cu mai multe expoziţii la activ, individuale sau colective, ea a ajuns recent o tânără pensionară a Regionalei CFR Infrastructură Iaşi, dar o veterană în ceea ce priveşte artele vizuale moldave, ilustrate în ultimii ani pe simezele pline de suflet ale Galeriei TOP ART, din buricul târgului, adică de la Casa Cărţii din Iaşi.
”Flori de Colţ” şi “Secvenţe Europene” sunt expoziţiile sale la nivel naţional şi internaţional de referinţă, din 2013 şi 2014, în care subsemnatul s-a ocupat de organizarea vernisajelor, manifestări cu public şi cu impact emoţional în spectacolele cultural-artistice şi de dans sportiv prezentate la etajul al doilea al Casei Cărţii de pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt. Şi totul s-a petrecut pe o stradă istorică a Iaşului, acolo unde, chiar dacă teii cei străvechi au fost retezaţi de oamenii cei răi ai prezentului, iar “uliţa” copilăriei noastre a devenit acum un bulevard însângerat, au rămas totuşi “Florile de Colţ” cele minunate ale Gabrielei Cucinschi !
Într-un interviu acordat recent publicaţiei de cultură şi sport denumită “SPORT FAN CLUB”, pictoriţa Gabriela Cucinschi ne-a declarat despre una dintre expoziţiile sale de referinţă: “Am ales ca tematică FLOAREA DE COLŢ, care se mai numeşte şi floarea dragostei. Albul şi gingăşia acestei flori ar trebui să ne dea de meditat, spre a ne face mai buni şi mai sensibili la tot ce ne înconjoară. Florile de colţ aduc culoare, vitalitate şi bucurie ori de câte ori le privim”.
Aşa este de fapt în viaţa reală şi Gabi Cucinschi, o “Floare de Colţ” în Iaşul vieţii noastre cotidiene !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu