miercuri, 30 iulie 2014

Câştigătorul de la Roland Garros vine la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis !


Marţi, 29 iulie, a fost ultima zi a retragerilor oficiale de la turneele ITF de tenis, jucătorii din toată lumea putând să se înscrie iniţial la 6 turnee programate în aceeaşi perioadă, iar în final să opteze pentru unul singur.  Deşi s-a mai înscris în perioada 9-17 august 2014 şi la turneele ITF din Belgia, Belarus şi Italia, belgianul Kimmer Coppejans (20 ani, locul 204 ATP, cel care în 2012 a câştigat turneul juniorilor de la Roland Garros) a preferat să joacă la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis, retrăgându-se de la celelalte turnee, inclusiv de la el de acasă !
În acest context, lista celor 18 jucători publicată pe 30 iulie de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) şi care sunt promovaţi direct pe tabloul principal al probei de simplu, la turneul de la arenele CFR Iaşi, cu premii totale de 15.000 dolari, se prezintă astfel:
1. Kimmer COPPEJANS (Belgia)                  locul 204 ATP            
2. Darian KING (Barbados)                           393 ATP
3. Vadim ALEKSEENKO (Ucraina)              501 ATP
4. Filip HORANSKY (Slovacia)                    550 ATP         
5. Petru-Alexandru LUNCANU (România)    551 ATP                     
6. Teodor-Dacian CRĂCIUN (România)       581 ATP
7. Vasile ANTONESCU (România)               619 ATP                     
8. Patrick CIORCILĂ (România)                  666 ATP                     
9. Andrei CIUMAC (Rep. Moldova)             756 ATP                     
10. Yassine IDMBAREK (Maroc)                 806 ATP                     
11. Dragoş Cristian MÎRTEA (România)        949 ATP                     
12. Robert COMAN (România)                    1002 ATP                   
13. Antoine RICHARD (Canada)                  1020 ATP                   
14. Peter NAGY (Ungaria)                            1039 ATP                   
15. Răzvan SABĂU (România)                     1101 ATP                   
16. Andrei Ştefan APOSTOL (România)       1118 ATP                   
17. Andrei COCIAŞU (România)                  1136 ATP                   
18. Ciprian Alexandru PORUMB (România) 1229 ATP      
De menţionat că şi binecunoscutul Răzvan Sabău, ajuns acum la 37 ani, evoluează an de an la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis, el fiind chiar pe locul 74 ATP în 2005, iar pe vremea junioratului a câştigat turneul de la Wimbledon.
Este posibilă participarea la turneul ieşean şi a jucătorului elveţian Constantin Sturdza, fiul bancherului Erik Sturdza şi nepotul prinţului Dimitrie Sturdza, domniile lor având origini familiare în judeţul Iaşi, în zona Miclăuşeni.
Tabloul principal va număra în final 32 poziţii. Vor mai intra pe tabloul principal 8 tenismeni din calificări, 4 tenismeni cu wild-carduri de participare (2 acordate de FRT şi 2 de CS CFR Iaşi) şi 2 tenismeni pot primi “excepţii speciale” de participare (special exceptions).
Pe tabloul de calificări de 48 sunt înscrişi în acest moment 42 de sportivi, din România, Malaysia, Italia, Republica Moldova. Tot pe tabloul principal vor ajunge şi 6 sportivi care vor primi wild-carduri din partea CS CFR Iaşi.
Mai există astăzi şi o listă alternativă de 28 sportivi din România, Australia, Italia, SUA, care stau “la cotitură” şi aşteaptă retragerile celor din faţa lor pentru a putea evolua şi ei la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis. Oricum, viitoarele retrageri de la competiţie se pot face doar din motive medicale sau plătind “amenzile” de rigoare în acest caz !
La turneul ieşean, organizat de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu FR Tenis şi Primăria Municipiului Iaşi va exista şi o probă de dublu masculin, pe un tabloul principal cu 16 perechi la start.
Finalele competiţiei, transmise pe “micul ecran” de TELE M Iaşi, sunt programate vineri, 15 august, ora 17.00 (la dublu) şi duminică, 17 august, ora 11.00 (la simplu).
Conferinţa de presă oficială de deschidere a competiţiei va avea loc luni, 11 august, la ora 17.00, la baza sportivă CFR Iaşi.
Tabloul de calificări este programat în perioada 9-11 august, iar meciurile de pe tablourile principale de simplu şi dublu vor debuta din ziua de marţi, 12 august 2014, spectatorii având accesul gratuit la arenele de tenis CFR Iaşi, din Şoseaua Naţională nr. 7-9, pe durata competiţiei.
Supervisorul ITF de la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis este bulgăroaica Vesselina Doneva. Ca arbitrii de scaun vor oficia ”nume grele”, precum Mihaela Testiban, Gabriel Nicolae, Mircea Constantin, Dan Nicolae, ieşeanul Dan Bosoiu şi Vlad Dominţeanu.
Directorul de turneu este antrenorul ceferist de tenis Vergil Aghion. Din staff-ul organizatorilor mai fac parte Dan Teodorescu – director sportiv şi ofiţer de presă şi Lucian Mihalache – director economic, ambii de la CS CFR Iaşi.
Hotelurile oficiale puse la dispoziţia jucătorilor, antrenorilor şi arbitrilor sunt Moldova, Ciric şi Onest, ele oferind cazare cu mic dejun inclus.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu