vineri, 25 iulie 2014

Petrolul Ploieşti şi CFR Cluj, succese importante în „Europa League”


Sursa foto: Prosport

Petrolul Ploiești s-a calificat în turul al treilea preliminar al Europa League la fotbal, după ce a învins formația albaneză Flamurtari Vlora cu scorul de 3-1 (1-1), joi seara, pe stadionul ''Flamurtari'' din Vlora, în manșa a doua a turului II preliminar.
Filipe Teixeira (‘39), Pablo De Lucas (‘84) și Njongo Priso (‘90) au marcat golurile ploieștenilor, după ce gazdele au deschis scorul prin Nijas Lena (‘37). În primul joc, Petrolul câștigase cu scorul de 2-0.
Petrolul a controlat jocul din start, dar prima ocazie a meciului a fost irosită de gazde, în min. 8, când Telushi a reluat peste poartă, după o gafă a portarului Pecanha.
Echipa antrenată de Răzvan Lucescu a irosit prima situație de poartă în min. 11, când Mutu a reluat cu capul alături de țintă. Petrolul ar fi trebuit să beneficieze de un penalty, în min. 17, când Filipe Teixeira a fost faultat în careu de Kuqi, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. Momentele bune ale ploieștenilor au continuat, iar Nepomuceno (20) a șutat de la marginea careului, puțin pe lângă, iar Fanchone (21) a tras din întoarcere, dar portarul Lika a respins.
Flamurtari a avut o perioadă bună, concretizată în ocaziile lui Kuqi (26), al cărui șut la colțul scurt a fost respins de Pecanha, lovitura liberă a lui Telushi (30), puțin peste, și golul înscris de Lena (37), care a apărut surprinzător la finalizare, după o pasă remarcabilă a lui Telushi: 1-0.
Aproape imediat, Petrolul a reușit să egaleze (39), prin Filipe Teixera, cu șut foarte bun din marginea careului, după o pasă bună venită de la Mutu.
În repriza secundă, Tamuz a fost aproape de gol (52), dar l-a blocat bine Kuqi, iar apoi Filipe Teixeira (62) a tras puțin alături.
Albanezii au avut o ultimă zvâcnire la mijlocul reprizei secunde, când Lena (72) a reluat peste poarta părăsită de Pecanha, la centrarea lui Muzaka, după care G. Lika (79) a tras pe lângă poartă.
Petrolul a apăsat pe accelerație pe final, când gazdele au cedat din punct de vedere fizic, însă șutul lui Mutu (81) a fost respins de portar. Spaniolul Pablo de Lucas (84) a marcat al doilea gol al Petrolului, după ce a interceptat o minge în marginea careului: 1-2. Petrolul a mai marcat o dată, prin Njongo Priso (90), la capătul unui contraatac, pornit chiar de la o intercepție a camerunezului: 1-3.
Au evoluat echipele:
- Flamurtari Vlora: Ilion Lika — Polizoi Arberi, Taulant Kuqi, Mendes Douglas, Gledi Mici — Gilman Lika, Bruno Telushi (Julian Gerxho ‘63) — Gjergj Muzaka (Agim Meto ‘87), Hair Zeqiri (căpitan), Nijas Lena — Ardit Shehaj (Lejdi Licaj ‘67). Antrenor: Ernest Gjoka.
- Petrolul Ploieşti: Peterson Peçanha — Jean Sony Alcénat, Geraldo Alves, Gerson, Jean-Alain Fanchone (Dean Beța ‘77) — Pablo De Lucas, Ovidiu Hoban — Gevaro Nepomuceno (Njongo Priso ‘59), Filipe Teixeira, Adrian Mutu (căpitan) — Toto Tamuz (Juan Albín ‘72). Antrenor: Răzvan Lucescu.
- Arbitru: Ján Valasek; arbitri asistenți: Tomas Vorel, Peter Chladek; arbitru de rezervă: Mario Vlk (toți din Slovacia)
Delegat UEFA: Tobias Wolf (Germania), observator UEFA pentru arbitri: Victor Mintoff (Malta).
- Cartonașe galbene: Zeqiri (46), Nepomuceno (59), Mici (66).
Mai putem menţiona că Petrolul Ploiești s-a impus meritat în Albania, chiar dacă nu a făcut un joc prea bun, și va juca în turul al III-lea cu vicecampioana Cehiei, Viktoria Plzen. Primul meci se va disputa pe stadionul ''Ilie Oană'', în data de 31 iulie, iar returul pe 7 august, în Cehia.

* Victoria la limită în Serbia pentru ceferiştii clujeni

CFR Cluj s-a calificat în turul III preliminar al Europa League la fotbal, grație victoriei cu scorul de 1-0 (0-0) cu formația sârbă FK Jagodina, joi seara, pe stadionul ''Gradski'' din Jagodina, în manșa secundă din turul II preliminar.
Golul care a calificat-o pe CFR în faza următoare a fost reușit de atacantul portughez Guima (‘81), în tur scorul fiind egal, 0-0.
CFR a fost dominată de Jagodina, care a ratat ocazii mari de gol prin Jakimovski (40, 45+1), portarul Mario Felgueiras având intervenții excelente în ambele cazuri. Portarul lusitan s-a remarcat și în minutul 65, când a respins o centrare a lui Arsenijevic, cu prețul unei accidentări.
Echipa lui Vasile Miriuță a dat lovitura pe final, prin noul-intrat Bruno Guimaraes Pinho Azevedo ''Guima'' (81), care, deși căzut la pământ, a reluat în plasă centrarea lui Deac.
Au evoluat echipele:
- FK Jagodina: Andjelko Djuricic — Milan Milinkovic, Dajan Simac, Danijel Gasic, Aleksandar Filipovic — Ivan Cvetkovic, Milan Djuric (Dusan Martinovic ‘85), Vuk Mitosevic — Filip Arsenijevic, Djordje Susnjar (Mladen Stoicev ‘85), Nikola Jakimovski (Milos Lepovic ‘62). Antrenor: Mladen Dodic.
- CFR Cluj: Mário Felgueiras — Mateo Susic, Ionuț Larie, Ionuț Rada, Camora — Muniru Sulley, Aitor Monroy — Ciprian Deac (Antonio Jakolis ‘90+2), Sergiu Negruț  (Christian ‘85), Florin Costea (Guima ‘69) — Grégory Tadé. Antrenor: Vasile Miriuță.
- Arbitri: Bastian Dankert; arbitri asistenți: Thorsten Schiffner, Jan Seidel; arbitru de rezervă: Sascha Stegemann (toți din Germania).
- Delegat UEFA: Luis Cuervas Del Real (Spania), observator UEFA pentru arbitri: Leslie Irvine (Irlanda de Nord).
- Cartonașe galbene: Cvetkovic (24), Tade (25), Monroy (29), Simac (53), Arsenijevic (89).
Vă mai informăm că CFR Cluj va juca în turul al III-lea preliminar cu Dinamo Minsk, care a eliminat formația finlandeză Myllykosken Pallo-47, după 3-0 la Minsk și 0-0 în deplasare. CFR Cluj va disputa prima manșă din turul al treilea în deplasare, pe 31 iulie, iar returul în “Gruia” pe 7 august.
(Sursa: AGERPRES).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu