joi, 31 iulie 2014

Victorie de senzaţie pentru Bogdan Ionuţ Apostol şi Nicolae Frunză la „Europenele” din Franţa !


Apostol-Frunză, un cuplu imbatabil (sursa foto: CE tenis U 18)

În localitatea franceză La Rochelle au continuat astăzi, 31 iulie, întrecerile Zonei C din cadrul Campionatului European de tenis pentru echipele de juniori (U 18), competiţia purtând numele de “European Summer Cups”. Rezultatele au fost următoarele:
- Semifinale: Ucraina (favorita nr. 4) – Franţa (nr. 2) 0-3 şi Italia (nr. 1) - România (nr. 3) 0-3.
În turneul de consolare, pentru locurile 5-6, am consemnat Israel – Grecia 3-0.
Cele două echipe învingătoare în semifinale, Franţa şi România, au promovat la turneul final de la Veneţia (Italia), din perioada 4-6 august 2014.
În meciul Italia (deţinătoarea titlului continental) – România 0-3, rezultatele individuale au fost următoarele:
- Filippo BALDI - Bogdan Ionuţ APOSTOL 7-6 (3), 4-6, 4-6;
- Gianluigi QUINZI - Nicolae FRUNZĂ 6-7 (4), 4-6;                      
- Filippo BALDI / Matteo BERRETTINI - Nicolae FRUNZĂ / Bogdan Ionuţ APOSTOL W.O. (Italia nu s-a prezentat la partidă, jucătorii fiind afectaţi de înfrângerea neaşteptată în faţa ieşeanului Bogdan Ionuţ Apostol şi bucureşteanului Nicolae Frunză).
După partidă, în direct din La Rochelle, Bogdan Ionuţ Apostol ne-a declarat: “Este o victorie de senzaţie, este cea mai mare surpriză a competiţiei. Am învins campioana europeană en-titre, după ce echipa italiană s-a prezentat la joc cu o garnitură mai bună decât cea de anul trecut, acum cu Baldi şi cu Quinzi, ultimul câştigând anul trecut turneul de la Wimbledon. Mâine vom juca finala zonei C contra Franţei şi chiar dacă ambele echipe sunt calificate la turneul final de la Veneţia, noi vrem să batem şi Franţa la ea acasă şi să mergem la turneul final din postură de echipă favorită ! După turneul final de la Veneţia vin direct acasă şi voi juca la Trofeul Municipiului Iaşi, de la arenele CFR Iaşi. Mulţumesc clubului organizator ieşean care îmi va da un wild-card pentru a juca direct pe tabloul principal la mine acasă, la arenele CFR Iaşi, acolo unde am pus pentru prima dată racheta de tenis în mână !”.
Vineri, pe 1 august, în ultima zi a Zonei C de calificare de la La Rochelle, sunt programate partidele:
- Ora 11.00 (terenul 7, pentru locurile 3-4): Italia – Ucraina;
- Ora 12.00 (terenul central, pentru locurile 1-2): România – Franţa.
Să mai menţionăm că recent, la Klosters (Elveţia), perechea Apostol-Frunză a cucerit medaliile de bronz ale probei de dublu, din cadrul Campionatelor Europene individuale de tenis pentru juniori (U 18). 
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu