duminică, 27 iulie 2014

Wesley revine în Liga 1 la CSMS Iaşi şi va semna un acord pe un sezon cu gruparea din Copou


Wesley Lopes ajunge la CSMS Iaşi

La doi ani după ce a plecat din Liga 1, brazilianul Wesley este aproape de o revenire în fotbalul românesc. Cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1 este dorit de CSMS Iaşi, echipă nou promovată în acest sezon pe prima scenă a fotbalului românesc. Jucătorul de 33 de ani a sosit deja la Iaşi şi ar putea semna noul contract luni.
"Sunt bucuros că am revenit în România. Am prieteni buni acolo (n.r. - la CSMS Iaşi), a fost antrenorul meu (n.r. - Marius Lăcătuş). M-a sunat dacă vreau să joc şi am zis da. Îmi era dor de România! Când am venit la Vaslui, era la fel, o echipă mică. Pentru mine nu contează. Păcat că nu mai există FC Vaslui. Asta e viaţa. Pot să spun că m-au căutat şi alte echipe din Liga 1, dar nu au făcut nimic concret", a spus Wesley pentru Dolce Sport la sosirea în România. Atacantul a menţionat că a vorbit cu foştii colegi de la FC Vaslui despre dispariţia acestei echipe: „Ştiu multe lucruri, de ce s-a desfiinţat Vasluiul, dar nu pot să le spun. Domnul Adrian Porumboiu s-a supărat... E păcat, dar asta e!“.

* Florin Prunea: "Ne-am înţeles cu Wesley. Jucătorul va semna pe un sezon, cu opţiune de prelungire".

Preşedintele executiv al CSMS Iaşi, Florin Prunea, a declarat pentru ProSport că brazilianul Wesley va semna un acord pe un sezon cu gruparea din Copou, cu opţiune de prelungire.
„Am ajuns la un acord cu Wesley. El va ajunge în această noapte la Iaşi, iar mâine (n.r. luni) sperăm să semnăm documentele. Va semna pe un sezon, cu opţiune de prelungire. Este un jucător important, un atacant valoros care sperăm să ne ajute mult în următorul sezon”, a declarat Prunea.
Oficialul din Copou a explicat cum l-a convins pe brazilian să vină la Iaşi: „CSMS Iaşi este un club serios, fără datorii. Jucătorii sunt cu plăţile la zi, nu ştiu câte echipe din România se pot lăuda cu acest lucru. Un jucător când vine în România se interesează despre aceste lucruri. Noi avem stabilitate financiară şi acest lucru a contat mult”.

* După ce a plecat de la Vaslui, Wesley a mai jucat la Al-Hilal (2012-2013) şi Millonarios (2014).

- 62 de goluri de goluri în Liga 1 a marcat Wesley în Liga 1, toate pentru FC Vaslui.
- 25 de echipe din Liga I au încasat gol de la Wesley, primele trei fiind FCM Tg. Mureş (7), Dinamo (5) şi CS Mioveni (5).
- 27 de goluri a marcat Wesley pentru FC Vaslui în cel mai bun sezon al său în Liga 1 (2011-2012), când a şi câştigat titlul de golgheter al României
Wesley Lopes a fost vreme de trei ani, pe lângă cel mai bun străin din Liga I, şi cel mai curtat jucător de către Steaua Bucureşti. Discuţiile pentru aducerea brazilianului în Ghencea s-au derulat an de an, la fiecare început de campanie de transferuri, însă sud-americanul n-a îmbrăcat niciodată tricoul roş-albastru.
Ultima rundă de negocieri pentru Wesley a avut loc în vara lui 2013, atunci când mijlocaşul în vârstă de 33 de ani a încheiat socotelile cu Al Hilal şi a venit în România special pentru a semna cu trupa lui Laurenţiu Reghecampf. Negocierile n-au ajuns la niciun rezultat, iar brazilianul a plecat în ţara sa natală, de unde nu s-a mai ştiut nimic despre cariera sa. (Sursa: Prosport)

* Ştefan Popescu negociază semnarea unui contract cu CSMS Iaşi.

Ieşeanul Ştefan Popescu, plecat în anii din urmă la Academia Gică Popescu şi care a fost legitimat la cluburi din Italia - Roma şi Cesena, şi Franţa - Marseille şi Ajaccio, este liber de contract dupa despărţirea de Astra Giurgiu. El ar putea evolua în actualul sezon la CSMS Iaşi, dacă jucătorul se va înţelege cu conducerea clubului din Dealul Copoului.

* ULTIMA ORĂ:
Duminică, în prima rundă din Liga I de fotbal s-au disputat partidele: FC Botoşani - Gaz Metan Mediaş 0-3, CFR Cluj - Ceahlăul Piatra Neamţ 4-0, FC Braşov - Petrolul Ploieşti 0-1 (Pentru oaspeţi, Mutu a ratat un penalty în min. 85. În pauza meciului, braşovenii au contestat dreptul de joc al portarului Pecanha !!!). Mâine se joacă CSMS Iaşi - Viitorul Constanţa / Voluntari (ora 18.30) şi Dinamo Bucureşti - Oţelul Galaţi (ora 21.00). (DAN TEODORESCU)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu