duminică, 20 iulie 2014

Bogdan Ionuţ Apostol şi Nicolae Frunză, pe rute europene în turneele de tenis



* După Roland Garros şi Wimbledon, cele două tinere speranţe ale tenisului românesc vor ajunge la Klosters, La Rochelle, poate la Veneţia, dar cu siguranţă la Iaşi, în doar câteva săptămâni !

În intervalul de timp 21-27 iulie, la Klosters, în Elveţia, se desfăşoară Campionatul European individual de tenis pentru juniori (U 18). Atât la băieţi, cât şi la fete vor fi tablouri de 128 (la simplu) şi 64 (la dublu), cu participarea celor mai buni tineri sportivi de pe continentul nostru, inclusiv din România. Supervisorul ITF al competiţiei va fi Kurt Gogg, iar directorul turneului va fi Hans Markutt.
În competiţia masculină, România va fi reprezentată de Bogdan Ionuţ Apostol (18 ani, din Iaşi, legitimat în prezent la CSM Paşcani) şi Nicolae Frunză (16 ani, din Bucureşti), care vor face pereche şi în proba de dublu.
Turneul juniorilor va avea loc la „Sportzentrum Klosters” - din Doggilochstrasse 51 - Klosters 7250 – Elveţia şi va fi de gradul superior B1.
Ei au evoluat în acest an şi la turneele de Grand Slam de la Roland Garros şi Wimbledon (la juniori), iar sâmbătă, la turneul ITF de 10.000 dolari de la Curtea de Argeş au fost finalişti în proba de dublu a seniorilor.
După turneul european din Elveţia, Apostol şi Frunză vor participa la „European Summer Cups”, mai precis la zona C a juniorilor de sub 18 ani, de la La Rochelle (Franţa), din perioada 30 iulie-1 august (Valerio / Galea Cup). Echipa României va concura alături de Franţa, Grecia, Israel, Italia şi Ucraina, pentru un loc calificabil la turneul final de la Veneţia (Italia), din 4-6 august, acolo unde vor ajunge 8 echipe, câte două din fiecare grupă preliminară. Fiecare meci interţări va avea trei partide, două la simplu şi una la dublu masculin.
În continuare, în perioada 9-17 august 2014, Bogdan Ionuţ Apostol şi Nicolae Frunză vor concura la... „Bogdan acasă”, adică la arenele CFR Iaşi, la Trofeul Municipiului Iaşi de seniori, cu premii de 15.000 dolari, acolo unde supervisorul ITF va fi bulgăroaica Vesselina Doneva. Arbitrii principali vor fi binecunoscuţii Mihaela Testiban şi Dan Nicolae, iar directorul de turneu va fi antrenorul ceferist ieşean Vergil Aghion.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu