miercuri, 30 iulie 2014

Remiză benefică pentru stelişti în Liga Campionilor


Sursa foto: Prosport

Steaua București a terminat la egalitate cu formația kazahă FK Aktobe, 2-2 (1-0), miercuri seara, pe stadionul ''Țentralnîi'' din Aktobe, în prima manșă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor la fotbal.
Steaua a scăpat printre degete o victorie prețioasă, după două erori de apărare, dar are prima șansă la calificarea în play-off, după golurile marcate de Claudiu Keșeru (min. 44) şi Andrei Prepeliță (min. 79). Pentru gazde au înscris Valeri Korobkin (min. 58) și Robert Arzumanian (min. 88).
Aktobe a început în forță și a pus presiune la poarta lui Arlauskis în primul sfert de oră al meciului, dar Arlauskis a fost la post la centrările kazahilor și la șutul lui Pizzelli (11). Gazdele au avut o posesie bună și tot internaționalul armean de origine braziliană l-a pus la încercare, cu un șut modest, însă, pe goalkeeper-ul lituanian (25).
Steaua nu a contat în prima jumătate de oră în ofensivă, primul șut pe poartă al ''roș-albaștrilor'' fiind consemnat în min. 35, dar mingea expediată de Keșeru nu i-a pus probleme lui Sidelnikov. Steaua a ieșit mai mult la joc, iar Varela a reluat peste poartă (38), cu capul, în urma unui corner.
Campioana României a intrat în avantaj la cabine, după ce Claudiu Keșeru a deschis scorul în minutul 44, reluând în plasă mingea respinsă de Sidelnikov, la șutul lui Chipciu de la circa 25 de metri: 0-1.
Steaua a început bine repriza secundă și Chipciu a trecut pe lângă gol, în min. 47, când a tras puțin pe lângă poartă. Kazahii au replicat printr-un șut din afara careului, al lui Pizzelli, periculos la colțul lung (53).
FK Aktobe a egalat în minutul 58, prin Korobkin, după o intervenție nereușită a portarului Arlauskis, la un corner al gazdelor: 1-1.
Steaua a acuzat șocul și Aktobe a fost periculoasă din nou, prin Antonov (64), dar Arlauskis a reținut mingea deviată de ucrainean la colțul scurt. Portarul Stelei a reținut, cu prețul unei accidentări, o minge trimisă de același Korobkin (69).
Prepeliță a adus Steaua din nou în avantaj în minutul 79, cu un șut de la circa 30 de metri, deviat de un fundaș kazah: 1-2.
Gazdele au fost periculoase imediat, prin Zenkovici, dar șutul belarusului a fost reținut de Arlauskis (80). Același Zenkovici a fost blocat în careu de Szukala, după o fază la care apărarea stelistă nu a reușit să respingă îndepărteze pericolul (83).
Robert Arzumanian a marcat al doilea gol al echipei kazahe (88), după o eroare uriașă de apărare a Stelei, în urma căreia fundașul gazdelor a rămas singur: 2-2.
La Steaua a debutat cu acest prilej atacantul Valentin Lemnaru.
Au evoluat echipele:
- FK Aktobe: Andrei Sidelnikov (căpitan) — Dmitri Miroșnicenko, Alexei Muldarov, Robert Arzumanian, Anderson Mineiro — Taras Țarikaev, Valeri Korobkin — Danilo Neco, Marcos Pizzelli, Marat Hairulin (Timur Kapadze ‘55) — Alexei Antonov (Igor Zenkovici ‘75). Antrenor: Vladimir Gazaev.
- Steaua Bucureşti: Giedrius Arlauskis — Cornel Râpă, Lukasz Szukala, Fernando Varela, Iasmin Latovlevici — Andrei Prepeliță, Lucian Filip — Adrian Popa (Nicolae Stanciu ‘84), Alexandru Chipciu (Gabriel Iancu ‘88), Cristian Tănase (căpitan) — Claudiu Keșeru (Valentin Lemnaru ‘71). Antrenor: Constantin Gâlcă.
- Arbitru: Huseyin Gocek; arbitri asistenți: Mustafa Eyisoy, Orkun Aktaș; arbitru de rezervă: Suleyman Abay (toți din Turcia).
- Delegat UEFA: Dimitri Bokeria (Georgia), observator UEFA pentru arbitri: Ghevorg Hovhanisian (Armenia).
- Cartonașe galbene: Muldarov (18), Latovlevici (20), Filip (45), Antonov (65), Iancu (90).
Manșa secundă va avea loc pe 6 august, la București, Steaua fiind favorită, dar pentru ca acest lucru să se materializeze trebuie să elimine erorile de genul celor comise în Kazahstan.

* Joi, trei meciuri cu implicaţii româneşti în Liga Campionilor

În prima manşă a turului al treilea preliminar din Europa League, joi seara sunt programate trei meciuri cu implicaţii româneşti, după cum urmează
- Ora 19.00: FC Astra Giurgiu - FC Slovan Liberec (Cehia). Va arbitra Ilias Spathas (Grecia).
- Ora 20.00 (în direct pe Look TV): FC Dinamo Minsk (Belarus) - CFR 1907 Cluj. Va arbitra Martin Hansson (Suedia).
- Ora 21.00 (în direct pe Digi Sport 1): FC Petrolul Ploieşti - FC Viktoria Plzeň (Cehia). Va arbitra Anthony Taylor (Anglia).
(Surse: AGERPRES şi UEFA)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu