vineri, 4 iulie 2014

La CM fotbal - Brazilia 2014: Germania, prima semifinalistă, după 1-0 cu Franța


Sursa foto: UEFA
Echipa Germaniei s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia, vineri, după ce a învins Franța cu scorul de 1-0 (1-0), pe stadionul ''Maracana'' din Rio de Janeiro, în primul sfert de finală.
Unicul gol al partidei a fost reușit de Mats Hummels (min. 13), cu capul, în urma unei faze fixe. Tripla campioană mondială va juca a patra semifinală consecutivă de Cupă Mondială, iar în 2002 a disputat chiar finala, pierdută în fața Braziliei.
Germania a început cu un joc de posesie, dar francezii au avut prima ocazie, prin Benzema, care a reluat imprecis centrarea lui Valbuena (7). Prima oportunitate a Germaniei a adus și deschiderea scorului, în min. 13, când Mats Hummels a reluat cu capul sub transversală mingea centrată de Toni Kroos din lovitură liberă: 0-1.
“Nationalmannschaft” a avut în continuare mingea și controlul jocului, a construit cu răbdare, dar nu a reușit să își mai creeze ocazii. Franța a adus greu mingea în fața porții lui Neuer, o ocazie clară apărând abia în minutul 34, când Neuer a respins șutul lui Valbuena, dar Benzema nu a reușit să împingă balonul în plasă.
''Les Bleus'' au mai avut o șansă bună pe finalul primei reprize, prin Benzema (44), care a încercat un șut prin surprindere, dar Neuer a fost la post și a reținut.
Francezii au părut mai deciși după ieșirea de la cabine, au fost mai ofensivi, în măsura în care compacta echipă germană a permis, dar nu a riscat foarte mult, iar acțiunile s-au încheiat prematur sau a lipsit pasa decisivă. Germania a avut o oportunitate notabilă pe contraatac, dar Kroos a tras foarte modest din poziție bună (55).
Echipa lui Deschamps a avut momente bune în minutul 60, când Matuidi a reușit o cursă bună pe banda stângă, dar centrarea sa a fost blocată de Schweinsteiger, pentru ca din cornerul care a rezultat Varane să trimită cu capul spre vinclu, însă Neuer a reținut.
Germania și-a creat o ocazie bună în minutul 69, când Mueller a tras periculos la colțul lung, Schuerrle l-a testat și el pe Lloris (73), francezii neizbutind să aducă destule mingi utile în careul lui Neuer. Benzema a reușit, în cele din urmă, să preia o minge în careu (76), dar Hummels a blocat șutul atacantului de la Real Madrid, după care la faza următoare Matuidi a tras la colțul scurt, însă Neuer a respins (77).
Echipa lui Loew a fost aproape de a închide conturile pe contraatac, dar Mueller a ratat șutul, iar Schuerrle l-a luat la țintă de Lloris, ambii germani în poziții clare de finalizare (82). Schuerrle și-a mai bătut joc de o situație pe contră, șutând în Varane (88).
Franța a ratat ultima șansă de egalare în prelungiri (90+3), când Benzema a tras la colțul scurt, dar Neuer a respins.
Germania a câștigat după un meci în care a demonstrat mult pragmatism, în timp ce Franța a fost neinspirată și a părut că evoluează cu frâna trasă.
Victoria Nationalannschaft a venit la exact 60 de ani după primul său titlu mondial, în 1954: în Elveția, RFG învingea Ungaria cu scorul de 3-2.
Au evoluat echipele:
- Franța: Hugo Lloris — Mathieu Debuchy, Raphael Varane, Mamadou Sakho (Laurent Koscielny ‘72), Patrice Evra — Paul Pogba, Yohan Cabaye (Loic Remy ‘73), Blaise Matuidi — Mathieu Valbuena (Olivier Giroud ‘85), Karim Benzema, Antoine Griezmann. Selecționer: Didier Deschamps.
- Germania: Manuel Neuer — Philipp Lahm (căpitan), Jerome Boateng, Mats Hummels, Benedikt Hoewedes — Bastian Schweinsteiger, Sami Khedira — Thomas Mueller, Toni Kroos (Christoph Kramer ‘90+2), Mesut Ozil (Mario Goetze ‘83) — Miroslav Klose (Andre Schuerrle ‘69). Selecționer: Joachim Loew.
- Arbitru: Nestor Pitana; arbitri asistenți: Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (toți din Argentina); arbitru de rezervă: Jonas Eriksson (Suedia).
- Cartonașe galbene: Khedira (54), Schweinsteiger (80).
În penultimul act la CM 2014, Germania va înfrunta câștigătoarea meciului dintre Brazilia și Columbia, meci care va debuta la ora 23.00, în direct pe TVR 1.
(Sursa: AGERPRES)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu