joi, 24 iulie 2014

Steaua merge mai departe în Liga Campionilor !

Sursa foto: UEFA
Campioana Steaua Bucureşti s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins formația norvegiană Stroemsgodset IF Drammen, cu scorul de 2-0 (0-0), miercuri seara, pe Arena Națională din Capitală, în manșa a doua a turului II preliminar.
Învingătoare cu 1-0 în partida din deplasare, campioana României s-a impus prin golurile marcate de Cornel Râpă (min. 72) și Nicolae Stanciu (min. 84).
Nordicii au avut inițiativa din startul meciului și și-au creat prima ocazie de gol în minutul 5, când Varela l-a blocat in extremis pe Fossum, la 6 metri de poartă.
Steaua ''a stat la cutie'' și a acționat în general pe contre, având cea dintâi oportunitate în minutul 9, când Latovlevici a expediat un șut modest de la distanță, însă portarul Larsen Kwarasey, care a fost prezent la Cupa Mondială cu naționala Ghanei, nu a putut reține, steliștii obținând un corner.
Prima repriză a fost una de slabă factură tehnică, ambele echipe s-au întrecut în greșeli și au avut puține acțiuni reușite. În contul Stelei pot fi trecute două situații notabile, un șut al lui Tănase (25) pe lângă poartă din marginea careului, precum și o lovitură de cap trimisă de Chipciu (39), din 7 metri, la care s-a opus portarul oaspeților.
Stroemsgodset a ratat o mare situație de a deschide scorul în minutul 47, prin Kastrati, la șutul căruia Arlauskis a avut o intervenție salvatoare. Același Kastrati a mai avut o ocazie uriașă în minutul 58, când a tras pe lângă poartă din poziție foarte bună. Imediat, la poarta cealaltă, Râpă ratează deschiderea scorului, șutând alături de poartă din poziție de finalizare (58).
Steaua a reușit să deschidă scorul în minutul 72, prin fundașul Cornel Râpă, care a reluat simplu în plasă din fața porții, la centrarea lui Cristian Tănase: 1-0.
Oaspeții au avut o șansă bună în minutul 81, când șutul lui Sorum a fost deviat peste poartă de un fundaș stelist.
Nicușor Stanciu a parafat victoria Stelei, în min. 84, cu un gol copie la indigo după primul, marcând din centrarea lui Alex Chipciu: 2-0.
Steaua a obținut o victorie meritată, în fața unei formații modeste, dar după un joc destul de slab, valoarea scăzută a adversarului, intervențiile salvatoare ale lui Arlauskis și experiența superioară a ''roș-albaștrilor'' făcând diferența.
Într-un joc disputat pe Arena Națională din Capitală, în faţa a circa 20.000 spectatori, au evoluat echipele:
- Steaua Bucureşti: Giedrius Arlauskis — Cornel Râpă, Lukasz Szukala, Fernando Varela, Iasmin Latovlevici — Lucian Filip, Andrei Prepeliță — Adrian Popa (Răzvan Toni Grădinaru ‘71), Lucian Sânmărtean (Nicolae Stanciu ‘60), Cristian Tănase (căpitan) — Alexandru Chipciu (Robert Vâlceanu ‘87). Antrenor: Constantin Gâlcă.
- Stroemsgodset: Adam Larsen Kwarasey (căpitan) — Lars-Christopher Vilsvik (Gustav Wikheim ‘61), Jarl André Storbaek, Marius Hoibraaten, Mounir Hamoud — Oyvind Storflor (Péter Kovács ‘75), Francisco Júnior (Thomas Sorum ‘75), Mohammed Abu — Flamur Kastrati — Marvin Ogunjimi, Iver Fossum. Antrenor: David Nielsen.
- Arbitru: Eitan Shemeulevitch; arbitri asistenți: Danny Krasikow, Nissan Davidy; arbitru de rezervă: Alon Yefet (toți din Israel).
- Delegat UEFA: Andrew Shaw (Anglia).
- Observator UEFA pentru arbitri: Vítor Melo Pereira (Portugalia).
- Cartonașe galbene: Storflor (31) şi Filip (78).
În turul al treilea, Steaua va întâlni formația kazahă FK Aktobe (1-0 și 3-0 cu Dinamo Tbilisi), primul meci fiind programat în Kazahstan, pe 29 sau 30 iulie, iar returul la București, pe 5 sau 6 august.
Alte rezultate de miercuri, din Champions League: Ventspils - Malmö 0-1 (scor general după două manşe: 0-1), HJK – Rabotnicki 2-1 (2-1), Maribor - Zrinjski 2-0 (2-0), St Patrick's - Legia Varşovia 0-5 (1-6).
Joi, în Europa League, se dispută partidele: Flamurtari Vlorë (Albania) - Petrolul Ploieşti (ora 20:00, în direct pe DigiSport 1, în tur: 0-2) şi FC Jagodina (Serbia) - CFR Cluj (ora 21:30, pe Look TV, în tur: 0-0).
(Surse: Agerpres şi UEFA)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu