marți, 1 iulie 2014

Simona Halep, în sferturi la Wimbledon


Sursa: Wimbledon

În optimile de finală ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon, într-o partidă fără istoric, românca Simona Halep (locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3), a învins-o astăzi cu scorul de 6-3, 6-0, pe sportiva Zarina Dias, din Kazahstan, locul 72 în ierarhia mondială. După acest succes, reuşit în doar 57 (29 + 28) minute, Halep s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon. Simona Halep a egalat astfel cea mai bună performanţă a unei românce pe iarba de la Wimbledon, calificarea Virginiei Ruzici (aflată acum în tribunele arenei londoneze, în staff-ul lui Halep) în sferturile de finală, în 1978 şi 1981.
În faza următoare a turneului feminin, Simona Halep va juca împotriva germancei Sabine Lisicki, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 19, care s-a impus astăzi, cu 6-3, 3-6, 6-4 în faţa lui Yaroslava Shvedova (Kazahstan, locul 65 WTA).

* Înfrângere pentru ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol în turneul juniorilor de la Wimbledon

Întreruptă ieri de două ori din cauza ploii, partida Bogdan Ionuţ Apostol (18 ani, care a început tenisul la CS CFR Iaşi şi este legitimat acum la CSM Paşcani) - Yunseong Chung (16 ani, din Coreea de Sud) a continuat marţi de la scorul de 6-2, 4-3 în favoarea românului. Incredibil, dar adevărat, sud-coreeanul (locul 28 ITF în clasamentul juniorilor) a întors astăzi soarta disputei şi s-a impus în faţa lui Apostol (locul 52 ITF pe 30 iunie 2014) cu scorul de 2-6, 7-6 (8/6), 6-4 şi va juca în turul următor cu americanul Francis Tiafoe (nr. 7), cel care s-a impus în faţa lui Martin Blasko (Slovacia) cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3.
Pe terenul nr. 9 al turneului de la Wimbledon, meciul din turul I al probei de simplu juniori, dintre Apostol (în debut la un turneu pe iarbă) şi Chung s-a consumat în 101 minute (27 + 46 + 28), iar evoluţia sportivului ieşean poate fi considerată una extrem de promiţătoare.
În proba de dublu a juniorilor, în primul tur, perechea Bogdan Ionuţ Apostol / Nicolae Frunză (România) va întâlni cuplul japonez Ryotaro Matsumura / Jumpei Yamasaki.
De remarcat că, în primul tur al probei de simplu, Frunză l-a învins pe Matsumura cu scorul de 2-6, 7-6 (7/4), 13-11 şi va juca în turul al doilea cu britanicul Joshua Sapwell.
DAN TEODORESCU
             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu