marți, 31 iulie 2012

Canotoarea ieşeană Irina Dorneanu va lupta pentru o medalie olimpică


* Echipajul feminin de 8+1 al României, cu Irina Dorneanu în barcă, s-a calificat, marţi, în finala probei din concursul de canotaj, după recalificări, la Jocurile Olimpice de la Londra 2012

Sportivele Cristina Grigoraş, Nicoleta Albu, Eniko Mironcic, Camelia Lupaşcu, Roxana Cogianu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Irina Dorneanu (de la CSM Iaşi) şi Teodora Gidoiu au luat startul pe culoarul 4, alături de Germania, Marea Britanie, Australia şi Olanda. La primul punct de control intermediar, la 500 de metri, România se afla pe locul secund, la 1.000 şi 1.500 de metri tot pe doi, pentru a încheia cursa pe aceeaşi poziţie, cu timpul de 6:16.16 minute.
Cele patru echipaje calificate în finală, în care au ajuns direct din serii SUA şi Canada, sunt Olanda (6:15.36 min), România (6:16.16 min), Australia (6:18.63 min) şi Marea Britanie (6:21.58 min).
În serii, echipajul României a încheiat pe locul doi, cu 6:16.61, ratând calificarea directă în finală, dar s-a revanşat în recalificări.
Finala probei este programată pe 2 august, iar România are şansa unui loc pe podium. Să mai menţionăm că sportiva Irina Dorneanu (FOTO / 22 de ani, 1.86 metri, 79 kg) aparţine de clubul CSM Iaşi. Descoperită de antrenorul emerit Ioan Lazariuc, este pregatita acum de Sorin Băhnărel şi Adriana Cserhati şi este o componentă de bază în barca de 8+1 a României. Cel mai bun rezultat al său este medalia de bronz la CE din 2011 de la Plovdiv, în acelasi an clasându-se pe locul 4 în aceeaşi probă de 8+1 la Campionatele Mondiale. La Cupa Mondială s-a clasat pe locul 3 şi este campioană naţională la ergometru, pe anul 2011.

* Floretistul Radu Dărăban, învins la mare luptă de italianul Valerio Aspromonte

Scrimerul român Radu Dărăban a fost învins la mare luptă de italianul Valerio Aspromonte, principalul favorit al probei de floretă, la Jocurile Olimpice de vară de la Londra, cu scorul de 15-11, marţi, în şaisprezecimile de finală. Dărăban a început excelent şi a condus cu 5-0, dar italianul a avut o revenire puternică şi a preluat conducerea cu 6-5. Dărăban a continuat evoluţia bună şi avut din nou avantaj, 7-6, 8-7 şi 10-8, scor la care a fost penalizat cu o tuşă pentru cartonaş roşu. Italianul a revenit, a egalat şi apoi s-a desprins în câştigător (15-11). În optimile de finală, Aspromonte a continuat seria succeselor, după 15-11 cu germanul Sebastian Bachmann. În sferturi, Aspromonte (25 ani) se va duela cu chinezul Lei Sheng (28 ani, favoritul nr. 8).

* Un număr de 2,1 milioane de spectatori în primele trei zile ale competiţiei de la Londra

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Londra au anunţat că 2,1 milioane de spectatori au fost prezenţi în primele trei zile ale competiţiei, fără să precizeze câte persoane au asistat la fiecare disciplină, informează AP, citată de Agerpres.
Pe fondul scandalului legat de locurile goale din tribune, organizatorii au afirmat că 86% din posesorii de bilete au fost prezenţi sâmbătă la competiţii, 92% duminică şi 88 luni.
Conform organizatorilor, 856.000 de spectatori au asistat la probele desfăşurate sâmbătă, o audienţă de 500.000 de persoane fiind estimată pentru proba ciclistă masculină de fond. Un total de 900.000 de spectatori a fost înregistrat duminică, ziua când au fost opt meciuri din turneul masculin de fotbal. Pentru cursa ciclistă feminină pe şosea, audienţa estimată a fost de 300.000 de persoane.
Totalul spectatorilor pentru ziua de luni a fost de 370.000 de persoane.
Purtătorul de cuvânt al comitetului de organizare a Jocurilor (LOCOG), Jackie Brock-Doyle, a declarat marţi că organizatorii nu vor publica date amănunţite pentru audienţa de la fiecare sport.

* Premierul Victor Ponta îi asigură pe sportivii medaliaţi la Jocurile Olimpice că vor primi prime

Premierul român Victor Ponta i-a asigurat marţi pe sportivii care vor câştiga medalii la Jocurile Olimpice de la Londra că vor primi prime. "În ciuda problemelor politice, administrative, mă bucur foarte tare când aud veşti bune de la Londra. Am fost vinerea trecută la întâlnirea la Casa Olimpică la Londra şi (...) de fiecare dată i-am felicitat şi îi felicit pe sportivii noştri pentru rezultate. (...) O să-mi permit în continuare să-i încurajez şi să-i felicit, în acelaşi timp, în numele Ministerului de Finanţe, asigurându-i că toate primele vor fi la dispoziţie pentru că încurajări au primit foarte multe sportivii noştri, recompense foarte puţine sau chiar deloc. De data asta vreau să ne ţinem de cuvânt şi, vedeţi, la rectificare banii pentru sportivii care iau medalii vor fi acolo în mod sigur", a afirmat Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

* Ieşeanul Florin Cojoc va participa la Jocurile Paralimpice de la Londra
Lotul României care va fi prezent la Jocurile Paralimpice de la Londra (29 august - 9 septembrie) va fi prezentat oficial, vineri, de la ora 12.00, la Cluj.
Şase sportivi vor reprezenta România, dintre care patru vor participa în premieră la disciplinele atletism, înot şi tenis de masă.
"Este cea mai numeroasă şi bine pregătită echipă paralimpică română din istoria participărilor la Jocuri, avem şase sportivi calificaţi direct, nu outsideri sau participanţi pe bază de invitaţie, aşa cum s-a întâmplat în ultimii 12 ani", se arată în comunicatul oficial al Asociaţiei Little People România. Reprezentanţii României la Jocurile Paralimpice de la Londra, care se vor derula în intervalul 29 august - 9 septembrie, sunt: ieşeanul Florin Cojoc (FOTO / atletism, campion european la săritura în lungime), Eduard Novak şi Imre Torok-Novak (ambii la ciclism, al doilea este campion mondial la velodrom, dar şi în proba rutieră), fraţii Samuel Ciorap şi Naomi Ciorap (nataţie) şi Dacian Makszin (tenis de masă).
Ceremonia de prezentare de vineri, de la Cluj, va începe la ora 12.00, la Casinoul din Parcul Central, principalul punct de atracţie fiind prezentarea sportivilor şi a ţinutelor lor oficiale. Evenimentul este organizat de Asociaţia Little People România.
GRUPAJ REALIZAT DE DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu