vineri, 20 iulie 2012

Neagu Mazilu a câştigat Crosul Generaţiilor de la Găeşti


* Atletul veteran ieşean a primit şi o medalie comemorativă a J.O. de la Beijing 2008, în timpul unui excursii efectuate recent în China
Intrat în al 85-lea an de viaţă, atletul clubului sportiv CFR Iaşi, Neagu Mazilu (FOTO), a obţinut succese remarcabile şi în acest sezon competiţional 2012, în cadrul concursurilor destinate atleţilor veterani din România.
După reuşitele de la Bucureşti şi Piteşti, iată că Neagu Mazilu a concurat în această săptămână şi la Crosul Generaţiilor din cadrul Zilelor Oraşului Găeşti, unde a obţinut locul 1 la categoria sa de vârstă.
Mai mult chiar, într-o recentă excursie efectuată în China, acolo unde antrenamentele zilnice erau nelipsite, el a primit şi o medalie comemorativă a Jocurilor Olimpice de la Beijing 2008 din partea gazdelor chineze, care au remarcat astfel condiţia fizică excelentă a atletului veteran ieşean chiar şi „peste mări şi ţări” !
În final, Neagu Mazilu ne-a declarat: „După o frumoasă excursie făcută cu familia în China, care este o ţară superbă, cu nişte oameni încântători, unde am primit şi o medalie olimpică de aduceri aminte în urma alergărilor mele zilnice, am revenit acasă şi am concurat la crosul de la Găeşti, unde am primit o diplomă pentru locul 1 semnată chiar de primarul Dan Eugen Iacobuţă. Cu mare plăcere, pe 23 august 2012, voi participa şi la crosul clubului sportiv CFR Iaşi, care va avea loc în Dealul Copoului”.
Conform calendarului elaborat de Comisia Atleţilor Veterani – Masters (preşedinte: prof. Gheorghe Rugină) din cadrul Federaţiei Române de Atletism, Neagu Mazilu, de la CS CFR Iaşi, va participa în acest an şi la Crosul Unirii, de la Alba Iulia, din data de 24 noiembrie. În perioada 21-23 septembrie 2012, ieşeanul Neagu Mazilu dorea să participe şi la Campionatul Balcanic în aer liber (Izmir – Turcia), dar se pare că acest obiectiv va fi ratat, din motive financiare.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu