duminică, 29 iulie 2012

FC Vaslui câştigă categoric şi fără brazilianul Wesley !


* Echipa FC Vaslui a învins, sâmbătă, pe teren propriu, scor 3-0 (1-0), formaţia Petrolul Ploieşti, într-un meci contând pentru etapa a doua a Ligii I, reuşind să obţină prima victorie din acest sezon.
Golurile partidei de la Vaslui au fost reuşite de Sânmărtean '21, Sburlea '70 şi Marius Niculae '82. La gazde nu a evoluat atacantul Wesley (FOTO), care s-a transferat recent în Arabia Saudită, la formaţia Al Hilal. Lucian Sânmărtean a deschis scorul în minutul 21 cu o execuţie din lovitură liberă de la 25 de metri. Sabrin Sburlea a mărit avantajul în minutul 70, după ce a reluat cu călcâiul o centrare pe jos venită de pe partea dreaptă de la Nicuşor Stanciu. Marius Niculae a stabilit rezultatul final în minutul 82, după ce a reluat la colţul lung de la 12 metri lateral dreapta.
Au evoluat echipele:
- FC Vaslui: Coman - Milanov, Varela, Charalambous, Sălăgeanu - Antal (Caue '65), Stanciu, N'Doye, Sânmărtean (Zsiga '75) - Sburlea, M. Niculae (Buhăescu '86). Antrenor: Marius Şumudică.
- Petrolul Ploieşti: Bornescu - Alcenat, Yamissi, Sukala, Guilherme - Boudjemaa, Marinescu, Mustivar (Cristescu '58), Ad. Cristea - Grozav (Opriţa '58), Hamza (Bokila '66). Antrenor: Mircea Rednic.
- Cartonaşe galbene: Varela '41 Buhăescu '89 / Alcenat '26, Hamza '48, Boudjemaa '85.
- Cartonaş roşu: ieşeanul Adrian Cristea (acum la Petrolul) - min. 31, pentru un cot aplicat unui adversar.
Partida a fost arbitrată de o brigadă avându-l la centru pe Adrian Cojocaru, ajutat la cele două linii de Valentin Avram şi Vasile Marinescu.
După partidă, antrenorul Mircea Rednic (Petrolul) a acuzat arbitrajul, în timp ce Adrian Porumboiu (finanţatorul echipei vasluiene) spune că şi echipa lui a fost dezavantajată. "Nu vreau să intru în polemici cu Rednic! Şi noi am avut penalty. Cel mai mult mi-a plăcut golul lui Sânmărtean. A fost un arbitraj echidistant, nu vreau să intru în polemici cu Rednic. Vreau doar să-i spun că la 0-0 am avut un penalty clar. Nu l-am pus eu pe Cristea să dea cu cotul. Mă abţin să fac orice fel de declaraţii, nu mă cert cu el că are o părere", a menţionat Adrian Porumboiu, care a mai adăugat: "Cine îşi freacă mâinile şi se bucură că a scăpat de Wesley, să îşi ia mănuşi! Părerea mea e ce Niculae - Sburlea e un cuplu de atacanţi pe care nu îl are nimeni. E părerea mea. Acum ce să facem, să nu ne mai prezentăm că l-am vândut pe Wesley? E o victorie concludentă cu Petrolul. Ne dă speranţe pentru meciurile ce urmează. Mai sunt unele lucruri de pus la punct, avem mult de lucru. Miercuri ne aşteaptă un meci în infern, la Fenerbahce. Orice e posibil...".
Celelalte rezultate de până acum din cadrul rundei a doua din Liga I de fotbal au fost:
- FC Braşov - CS Turnu Severin 2-1 (1-0)
Au marcat: Buga '2, Iulian Popa '83 / Joel Thomas '58.
- Ceahlăul Piatra Neamţ - CFR Cluj 2-2 (1-1)
Au marcat: Ichim '29, Tolimir '66 / Kapetanos '20, Maftei '77.
- Gaz Metan Mediaş - Pandurii Târgu Jiu 0-2 (0-1)
Au marcat: Nistor '15, Ibeh '70.
- Astra Ploieşti - Steaua Bucureşti 3-4 (2-2)
Au marcat: Enache '12, '38, Junior Morais '48 / Tănase '19, Martinovic '21, Rusescu '62, Rocha '67.
Celelalte meciuri ale rundei se vor disputa astfel:
- Duminică:
Universitatea Cluj - Gloria Bistriţa, ora 19.00 – în direct pe Digi Sport;
Dinamo Bucureşti - CSMS Iaşi, ora 21.30 (de joacă pe National Arena) - Digi Sport;
- Luni:
Concordia Chiajna - Viitorul Constanţa, ora 18.30 - Digi Sport;
Oţelul Galaţi - Rapid Bucureşti, ora 20.20 - Antena 1/Dolce Sport.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu