miercuri, 11 iulie 2012

Ieşeanca Laura Enea, de neoprit la arenele de tenis CFR


* În primul tur al probei de simplu, Laura Enea s-a impus în faţa Cristinei Adamescu (locul 847 WTA) în două seturi, cu 6-3, 6-1 şi şi-a luat astfel revanşa în urma înfrângerii suferite la turneul ITF de la Timişoara
În luna mai 2012, la turneul futures de 10.000 dolari de la Timişoara, Cristina Adamescu (16 ani) se impunea în faţa ieşencei Laura Enea (tot 16 ani) cu scorul de 7-6 (3), 6-0. Astăzi, 11 iulie 2012, la arenele de tenis CFR Iaşi, în primul tur al turneului futures de 10.000 dolari denumit Circuitul FRT PRO – Trofeul Municipiului Iaşi, Laura Enea şi-a luat o binemeritată revanşă în faţa Cristinei Adamescu, pe care a învins-o clar, în doar două seturi, cu scorul de 6-3, 6-1. În ultimul set, la scorul de 5-0, ieşeanca Laura Enea (FOTO) şi-a pierdut serviciu şi a ratat şi o minge de meci, dar a făcut imediat un „re-break” spectaculos şi a câştigat setul cu 6-1 şi meciul cu 2-0 la seturi.
De fapt, duelul dintre Laura Enea şi Cristina Adamescu va continua în această după-amiază tot la arenele CFR, în sferturile de finală ale probei de dublu, când în ultimul meci de pe terenul 1, probabil după ora 18.00, se vor întâlni cuplurile Irina Maria Bara / Laura Enea (România) şi Cristina Adamescu (România) / Anastasia Vdovenko (Rep. Moldova). Tot la acea oră, dar pe teren 4, vor juca cuplurile Ştefania Hristov / Carmen Ţibuleac (ambele din Iaşi) - Alexandra Damaschin / Patricia Maria Tig (România, favoritele nr. 4).   
Până la această oră, în turul I al probei de simplu s-au mai jucat meciurile: Irina Maria Bara (România) – Valeria Prosperi (Italia) 7-6 (3), 7-5; Tena Lukas (Croaţia, nr. 7) - Simona Ionescu (România) 6-3, 6-3; Bianca Hîncu (România) – Gabriela Porubin (Rep. Moldova) 7-6 (4), 2-6, 6-4; Anastasia Vdovenco (Rep. Moldova) – Ana Bianca Mihăilă (România) 6-3, 6-3; Sabina Lupu (România) – Min Liu (China) 6-2, 6-4.
În turul al doilea al probei de simplu, Laura Enea va avea un meci extrem de dificil în faţa lui Sabina Lupu (România, 18 ani, locul 920 WTA, câştigătoarea turneului ITF de la Craiova), pe care a învins-o însă ieri în proba de dublu, de la arena CFR Iaşi.    
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu