miercuri, 18 iulie 2012

Raluca Olaru se remarcă la BCR Open România


Ultima partida de marti de pe Terenul Central a adus-o pe Raluca Olaru fata in fata cu jucatoarea care a produs cea mai mare surpriza la Openul francez din acest an, eliminand-o in primul tur pe americanca Serena Williams: frantuzoaica Virginie Razzano, cap de serie nr. 7 la Bucuresti, la turneul BCR Open Romania. Dupa ce primele doua seturi au avut scoruri in oglinda, 2-6, 6-2, echilibrul din setul decisiv a dus meciul in tie-break, unde Raluca nu i-a cedat decat doua puncte adversarei, incheind intalnirea cu 7-6 (7/2). Ea completeaza astfel "plutonul" de romance care au avansat pe tabloul de simplu, trei dintre cele patru jucatoare din tara noastra intrate ieri in concurs reusind sa treaca mai departe: Alexandra Cadantu, Cristina-Andreea Mitu si Raluca Olaru.
"A fost un meci foarte intens”, a declarat Raluca, care a mai spus: “Am avut emotii, dar m-a ajutat foarte mult publicul. Le multumesc tuturor pe aceasta cale si pe toate caile posibile! A fost un sentiment fantastic pentru mine si ma bucur din tot sufletul ca am putut sa joc un asemenea meci in fata lor, acasa. Inca imi tremura si acum tot corpul. Ne doream mult, si eu si ei, sa castig. Mi-am propus sa ma bucur de la inceput pana la sfarsit, sa privesc fiecare meci ca pe o oportunitate, sa-mi cresc jocul si sa vad unde sunt. Familia a fost alaturi de mine si a fost extraordinar sa joc in fata lor si sa fac un asemenea meci. Inca de dimineata, de cand m-am indreptat spre terenuri, am avut un sentiment de bucurie, pentru ca stiam ca sunt acasa, joc in fata celor dragi, in fata oamenilor din tara mea"
Sa mai mentionam ca Irina Begu, Agnes Szatmari, Madalina Gojnea si Cristina-Andreea Mitu sunt primele patru jucatoare romane care au acces in sferturile probei de dublu a turneului feminin de tenis BCR Open Romania.
Rezultatele de marti, 17 iulie, au fost:
- Simplu (turul I):
Madalina Gojnea  (ROU) - Garbine Muguruza  (ESP) 2-6, 4-6;       
Pauline Parmentier  (FRA) - Caroline Garcia  (FRA) 6-0, 3-6, 6-4;
Nastassja Burnett  (ITA) - Alexandra Cadantu  (ROU) 5-7, 6-4, 1-6;
Cristina-Andreea Mitu (ROU) - Paula Ormaechea (ARG) 2-6, 7-5, 6-4;
Virginie Razzano (FRA) - Ioana-Raluca Olaru (ROU) 6-2, 2-6, 6-7 (2);
- Dublu feminin (turul I):
Elitsa Kostova  (BUL) / Agnes Szatmari  (ROU) - Mihaela Buzarnescu  (ROU) / Julia Cohen  (USA) 4-6, 6-3 (10-3);
Diana Enache-Buzean (ROU) / Danielle Harmsen  (NED) - Lara Arruabarrena - Vecino  (ESP) / Maria Elena Camerin  (ITA) 1-6, 4-6;
Eva Birnerova  (CZE) / Caroline Garcia  (FRA) - Rocio De La Torre - Sanchez  (ESP) / Florencia Molinero  (ARG) 6-2, 6-1;
Irina Begu  (ROU) / Alize Cornet (FRA) - Stephanie Bengson  (AUS) / Laura Pous - Tio  (ESP) 6-2, 6-2;
Camelia - Elena Hristea  (ROU) / Diana Marcu  (ROU) - Madalina Gojnea  (ROU) / Cristina - Andreea Mitu  (ROU) 3-6, 3-6;
Alberta Brianti  (ITA) / Nastassja Burnett  (ITA) - Bianca Hincu  (ROU) / Ionela - Andreea Iova  (ROU) 6-4, 7-5.
Miercuri, pe 18 iulie, e randul primelor trei favorite ale turneului sa-si inceapa parcursul pe tabloul de simplu, frantuzoaica Alize Cornet, elvetianca Romina Oprandi si Irina Begu (aceasta urmand sa intalneasca tot o romanca in turul 1, pe Patricia Maria Tig) fiind protagonistele "meciurilor zilei", programate pe Central si pe terenul 1. Elena Bogdan (care promite sa isi ia revansa in fata primei ei adversare, italianca Maria-Elena Camerin) si Mihaela Buzarnescu sunt celelalte doua dintre jucatoarele noastre care vor lua startul competitiei la simplu, in aceeasi zi, insa Ema jucand si dublu, alaturi de Raluca Olaru, impotriva unei alte echipe de romance, Laura-Ioana Andrei/Raluca Elena Platon.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu