duminică, 8 iulie 2012

Tecău şi Lindstedt, învinşi după cinci seturi în finala de la Wimbledon


* Perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt (România/Suedia), cap de serie numărul 5, a pierdut pentru a treia oară consecutiv finala de dublu de la Wimbledon, românul şi suedezul fiind învinşi, sâmbătă, în ultimul act, de cuplul Jonathan Marray/Frederik Nielsen (Marea Britanie/Danemarca)
Marray şi Nielsen, care au beneficiat de un wild card, au câştigat finala cu scorul de 4-6, 6-4, 7-6 (7/5), 6-7 (5/7), 6-3, după trei ore şi 20 de minute de joc. Jocul a fost întrerupt timp de aproximativ 40 de minute, după terminarea setului 3, pentru a se trage acoperişul peste terenul central deoarece a început să plouă.
Câştigătorii au obţinut un cec de 260.000 de lire sterline, iar perechea româno-suedeză 130.000 de lire sterline. Tecău şi Lindstedt au mai jucat finala de la Wimbledon în 2010 şi în 2011, atunci fiind învinşi de cuplurile Jurgen Melzer/Philipp Petzschner (Austria/Germania), respectiv Mike Bryan/Bob Bryan (SUA). Românul şi suedezul au trecut în acest an de Melzer şi Petzschner în semifinale.
Singurul român care a câştigat turneul de la Wimbledon la dublu masculin este Ilie Năstase. Acesta s-a impus, alături de americanul Jimmy Connors, în finala din 1973, în faţa unui cuplu australian, John Cooper/Neale Fraser.

* Serena Williams a câştigat pentru a cincea oară turneul de la Wimbledon

Jucătoarea americană Serena Williams, cap de serie numărul 6, a câştigat pentru cincea oară turneul de la Wimbledon, învingând-o în finală, sâmbătă, scor 6-1, 5-7, 6-2, pe sportiva poloneză Agnieszka Radwanska, a treia favorită. Meciul a fost întrerupt aproximativ 20 de minute după primul set, din cauza ploii, dar s-a putut relua destul de rapid. Acesta este al 14-lea titlu de Grand Slam pentru Serena Williams şi primul după cel din 2010, obţinut tot la Wimbledon. Serena Williams a mai câştigat turneul de la Wimbledon în 2002, 2003, 2009 şi 2010. Cu toate aceste succese, Serena se alătură surorii sale Venus în palmaresul turneului londonez. Cele două surori au câştigat zece din ultimele 13 ediţii ale competiţiei.
În finala probei de dublu feminin, surorile Serena Williams şi Venus Williams s-au impus anul acesta în faţa cuplului Andrea Hlavackova / Lucie Hradecka (Cehia, nr. 6) cu scorul de 7-5, 6-4.     

* Victoria Azarenka revine pe primul loc în clasamentul mondial

Sportiva bielorusă Victoria Azarenka revine pe primul loc în clasamentul WTA, datorită victoriei jucătoarei americane Serena Williams în finala de la Wimbledon, în faţa lui Agnieszka Radwanska. Poloneza Radwanska avea nevoie să câştige finala de simplu din 2012 pentru a trece în fruntea ierarhiei. Deoarece nu a învins, ea va urca doar o poziţie, de pe locul 3 pe 2. Azarenka, câştigătoare la Australian Open în ianuarie, revine pe primul loc, poziţie pe care i-a cedat-o Mariei Şarapova după succesul acesteia de la Roland-Garros, în urmă cu o lună. Şarapova a fost eliminată la Wimbledon în optimi, în timp ce Azarenka a ajuns până în semifinale.
În ultimele două finale de la Wimbledon sunt programate astăzi partidele: Roger Federer (Elveţia, nr. 3) - Andy Murray (Marea Britanie, nr. 4) – la simplu masculin şi Leander Paes (India) / Elena Vesnina (Rusia, nr. 4) - Mike Bryan / Lisa Raymond (SUA, nr. 2) – la dublu mixt.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu