joi, 19 iulie 2012

În Dealul Copoului începe lupta pentru salvarea de la retrogradare !


* Joi, pe 19 iulie, la stadionul Emil Alexandrescu, antrenorul principal Ionuţ Popa (FOTO) a reprezentat clubul de fotbal CSMS Iaşi la conferinţa de presă organizată înaintea meciului din prima rundă, de pe teren propriu, cu fosta campioană Oţelul Galaţi
Alaturi de ofiterul de presa Mircea Ungureanu si in faţa mass-mediei iesene si naţionale, Ionuţ Popa a declarat: "Obiectivul nostru este formarea unei echipe. Daca se poate la divizia A, bine, daca nu, unde se va putea. Asta am discutat si cu domnul primar. E si normal. Primaria are si alte prioritati, nu numai fotbalul. Si cum nu avem un Becali, un Porumboiu ori un Condescu, trebuie sa ne descurcam cu banii pe care-i avem. In conditiile in care avem putini bani, nu am putut face transferurile dorite. La ora actuala, avem doar 12 jucatori pe care suntem siguri! Asta pentru ca Ciucur si Nalati sint accidentati, Badic trebuie sa mai suporte o alta operatie, Gado si Onofras nu s-au inteles cu clubul, Petrovic e in urma cu pregatirea, Milea nu e inca jucatorul nostru, contractele lui Lungu, Mihalachioaie si Curiliuc trebuie inregistrate, cu Keita trebuie sa ne intelegem, la Llullaku am renuntat, Marcos trebuie sa plece, iar Stefan Popescu isi va reveni la o forma buna peste 30-40 de zile! Cred ca avem cea mai tinara echipa din Liga I, cu 12 jucatori sub 21 de ani, cu multi jucatori debutanti. In conditiile astea eu nu pot sa mint lumea ca pe vremea lui Ceausescu, cind se legau merele in copac si se raportau productii de 5-6 mii de kilograme de griu la hectar. Le spun oamenilor in fata ca daca reusim sa ne salvam va fi cea mai mare performanta din istoria fotbalului iesean. Daca retrogradam, e un lucru normal. Personal, voi face tot ce depinde de mine sa facem o minune. Vom scoate apa din fintini, punem capcane, vom incerca sa speculam singurele arme ale noastre, determinarea si ambitia".
Ionut Popa, antrenorul CSMS Iasi, mai crede ca Otelul Galati se va lupta si in acest an pentru cistigarea campionatului. "Din nefericire, avem un program infernal in startul campionatului. Inca din prima etapa intilnim o echipa care se va bate pentru titlul de campioana. Otelul are un lot omogen si este una dintre cele mai bogate echipe din tara, dupa ce a primit numai de la UEFA peste 18 milioane de euro. Daca am avea noi un asemenea buget, am innebuni cu totii. Cu 18 milioane de euro as pleca seara pe Bahlui, de nebun, daca nu as lua campionatul! In Liga I echipele bogate se bat la titlu, cred ca sint vreo sapte aici, iar saracii la retrogradare", a declarat tehnicianul echipei iesene.
Sa mai menţionam că jucatorii Mihalachioaie si Curiliuc au fost imprumutati gratuit un an de la FCM Bacau. Mihalachioaie are 21 de ani si evolueaza pe mai multe posturi: fundas lateral, inchizator si stoper. Curiliuc are 23 de ani şi este atacant. Dupa rezilierea contractului cu portarul de 35 ani Catalin Grigore, CSMS l-a adus in Copou pe portarul Cezar Lungu, fotbalist care se afla in proprietatea Astrei Ploiesti, club care e de acord sa-l cedeze gratuit un an. Va mai informam ca presedintele executiv al gruparii iesene, Florin Prunea, a fost suspendat pentru trei luni, ca urmare a declaratiilor facute de acesta la adresa unor membri ai Comisiei Centrale a Arbitrilor. In prima rundă din sezonul 2012-2013, pe teren propriu, CSMS Iasi va intalni duminica, 22 iulie, de la ora 19.00, pe Otelul Galati, intr-un joc televizat in direct pe DIGI SPORT 1.
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu