marți, 10 iulie 2012

Minifotbalul ieşean ajunge în Liga Campionilor


* Formaţia Aldoor Magic Driver Iaşi (FOTO) a câştigat turneul final de la Deva şi a devenit campioana României la minifotbal
La Deva s-a încheiat turneul final al minifotbalului românesc, competiţie care reuneşte, în fiecare vară, cele mai valoroase echipe campioane locale la minifotbal. După trei zile de competiţie acerbă, la care au participat peste 300 de jucători din întreaga ţară, trofeul a fost cucerit de formaţia Aldoor Magic Driver Iaşi, cea care a învins în finală echipa Mav Glissando Timişoara. Magic Iaşi a câştigat din nou campionatul naţional de minifotbal, după ce a învins cu scorul de 4-2 (2-2 după timpul regulamentar de joc) formaţia timişoreană. Meciul a fost echilibrat, ocaziile succedându-se de la o poartă la alta, soarta partidei fiind decisă de loviturile de la 7 metri, unde portarul ieşean, Cornel Matcabojă, a apărat două lovituri. După prima repriză, timişorenii erau conduşi cu 2-0, însă au revenit către finalul partidei, egalând şi dominând destul de autoritar până la fluierul final al jocului. Specialistă în departajările de la 7 metri, formaţia ieşeană a câştigat astfel al patrulea titlu naţional.
"Acesta este cel de-al şaselea campionat naţional care desemnează cea mai bună echipă de minifotbal din România", a remarcat Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România, care a mai adăugat: "În fiecare vară, cei mai buni jucători din campionatele locale organizate sub egida Federaţiei, dintr-un total de peste 30.000 de sportivi amatori, se întâlnesc la acest turneu naţional al campioanelor. De data aceasta, miza a fost cu atât mai mare cu cât în premieră pentru acest frumos sport, campioana României va participa în Champions League pe plan european, competiţie programată pentru primăvara anului viitor".
De altfel, minifotbalul românesc este unul dintre puţinele sporturi cu care ţara noastră se poate mândri că este pe prim plan în Europa. Naţionala României este dublă campioană europeană, iar Răzvan Burleanu a fost ales, în primăvară, preşedinte al forului european de specialitate.
Înainte să plece în periplul său european, campioana Aldoor Magic Driver Iaşi va avea de disputat Super-Cupa României, în compania câştigătoarei Cupei României la Minifotbal, ediția 2012, formaţia sibiană Juventus.
În finala mică a competiţiei desfăşurate la Deva, Avantaje Deva a învins cu scorul de 3-0 formaţia AS Vispeşti 2010 Ploieşti, echipă pentru care au evoluat şi foşti jucători de fotbal, printre care Daniel Chiriţă, Bogdan Onuţ sau Daniel Iftodi. Acest turneu final a fost o bună ocazie şi pentru selecţionerul naţionalei de minifotbal, timişoreanul Tiberiu Lajos, de a găsi noi talente care vor întări echipa ce ne va reprezenta ţara la apropiatul Campionat European, competiţie ce va avea loc la Chişinău, în Republica Moldova, în luna septembrie 2012.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu