sâmbătă, 14 iulie 2012

Finală românească la turneul internaţional de tenis „Circuitul FRT PRO – Trofeul Municipiului Iaşi”


* Duminică, 15 iulie, de la ora 10.00, arena CFR Iaşi va găzdui finala probei de simplu, cele două protagoniste fiind Raluca Elena Platon şi Patricia Maria Ţig
Sâmbătă, în prima semifinală a probei de simplu de la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis de câmp, Raluca Elena Platon (nr. 2, din Bucureşti) s-a impus în faţa Gabrielei Talabă (venită din calificări, din Galaţi) cu scorul de 6-2, 6-7 (3), 6-3. În setul al doilea, Platon a condus cu 5-3 la game-uri, dar Talabă a egalat la 5-5, după un break reuşit în game-ul cu nr. 10. S-a ajuns la tie-break, acolo unde jucătoarea de la Dunăre s-a impus cu 7-3 şi a egalat scorul la seturi (1-1). În setul decisiv, Platon a condus cu 3-0, 5-2 şi s-a impus finalmente cu 6-3, devenind astfel prima finalistă a turneului de 10.000 dolari organizat de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu FR Tenis şi Primăria Municipiului Iaşi. Prima semifinală a fost de “lungă durată”, arbitrul Dumitru “Mitu” Bucur consemnând finalul ei după 3 ore şi 20 minute.
În a doua semifinală disputată sâmbătă la arena de tenis CFR Iaşi s-a produs o mare surpriză, deoarece Patricia Maria Ţig (nr. 3, originară din Galaţi, dar care se pregăteşte acum la clubul de tenis al lui Dinu Pescariu, din Bucureşti) a învins-o clar pe prima favorită a competiţiei, cehoaica Martina Kubicikova, cu scorul de 6-4, 6-2, după două ore de joc, partida fiind arbitrată de francezul rezident la Bucureşti de câţiva ani, Herve Madramany.
Duminică, pe 15 iulie, de la ora 10.00, în direct pe TVR Iaşi şi TVR 3, supervisorul ITF Mihai Dumitrescu a programat marea finală de simplu dintre Raluca Elena Platon (cap de serie nr. 2, locul 515 WTA în prezent, în vârstă de 19 ani) şi Patricia Maria Ţig (nr. 3, locul 496 WTA în prezent, în vârstă de 17 ani), ultima menţionată câştigând şi proba de dublu împreună cu Alexandra Damaschin. Meciul finalei va fi urmat de festivitatea de premiere a probei de simplu feminin. Hai România !

* Raluca Olaru salută turneul ITF de la arenele CFR Iaşi

După Mihaela Buzărnescu şi Mădălina Gojnea, iată că şi binecunoscuta tenismenă Raluca Olaru (locul 265 WTA) salută organizarea turneului internaţional feminin de la arena CFR Iaşi, cu următoarele cuvinte: "Salut pe toţi iubitorii de tenis din Iaşi! Le mulţumesc şi felicit organizatorii turneului pentru continuitatea de care dau dovadă, ţin minte că şi eu am jucat în 2005 dacă nu mă înşel o finală de turneu futures la Iaşi şi am amintiri frumoase de acolo. Mult succes finalistelor şi sper să susţineţi jucătoarele românce în săptămâna ce urmează, la BCR Open, şi nu numai!".
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu