sâmbătă, 7 iulie 2012

S-au tras la sorţi meciurile din calificările turneului internaţional de tenis Circuitul FRT PRO – Trofeul Municipiului Iaşi


* La arena CFR Iaşi, supervisorul ITF Mihai Dumitrescu (FOTO) a înscris astăzi 45 de tenismene pe tabloul de calificări al competiţiei, primele partide urmând a avea loc duminică, pe 8 iulie, începând cu ora 9.00
În intervalul de timp 7-15 iulie 2012, clubul sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu FR Tenis şi Primăria Municipiului Iaşi, organizează primul turneu internaţional de tenis al verii, denumit Circuitul FRT PRO – Trofeul Municipiului Iaşi, în competiţia feminină. Sâmbătă, pe 7 iulie, s-au derulat primele antrenamente oficiale ale competiţiei, pe toate cele patru terenuri pe zgură care compun arena de tenis CFR Iaşi, acolo unde Alexandra Damaschin (21 ani, intrată direct pe tabloul principal în ultima clipă) şi Larisa Sporea (19 ani, nr. 1 în calificări) sunt printre tenismenele de mare viitor ale României. „Am venit la arena CFR Iaşi pentru a câştiga cât mai multe meciuri !”, ne-a declarat cu multă încredere în glas bucureşteanca Alexandra Damaschin. În completarea colegei din Capitală, timişoreanca Larisa Sporea a menţionat: „Am revenit la Trofeul Municipiului Iaşi cu multă încredere şi cu dorinţa de a obţine cât mai multe succese în carieră”. Pe tabloul de calificări al probei de simplu se regăsesc 45 de jucătoare din România, Slovacia, Republica Moldova, Ucraina, Austria, Israel, Italia şi Rusia. O prezenţă inedită pe tabloul de calificări este şi debutanta Delia Ioana Ciobanu (CS CFR Iaşi), cea care la doar 14 ani şi 10 luni face saltul spre un turneu internaţional de senioare, după ce a primit un wild-card de participare din partea clubului organizator ceferist moldav. Mai participă în calificări ieşencele Raluca Denisa Giosanu (15 ani şi 3 luni, jucătoare la TC Coreco Iaşi) şi Carmen Raluca Ţîbuleac (26 ani, antrenoare la TC Coreco Iaşi, dar ca jucătoare aparţinând pe Livone TC Ilie Năstase Bucureşti).
După cum ne-a informat supervisorul ITF Mihai Dumitrescu, primele două tururi de pe tabloul de calificări al probei de simplu vor avea loc duminică, pe 8 iulie, începând cu ora 9.00, cu programarea a 29 de partide.
Cele trei meciuri ale jucătoarelor originare din Iaşi, din turul I, sunt: Delia Ioana CIOBANU (România) - Simona IONESCU (România, al doilea meci de pe terenul 2), Anastasiya KYRYLOVA (Ucraina) - Raluca Denisa GIOSANU (România, al doilea meci de pe terenul 1), Carmen-Raluca ŢIBULEAC (România) - Gabriela DUCA (România, al treilea meci de pe terenul 1).
Luni, pe 9 iulie, vor avea loc meciurile din optimile de finală, iar câştigătoarele acestor partide vor promova pe tabloul principal de „32”. Tot luni, de la ora 18.15, clubul sportiv CFR Iaşi organizează la restaurantul din incinta bazei sportive CFR conferinţa de presă oficială a competiţiei, unde şi-au anunţat deja prezenţa Silviu Matei (director general), Ovidiu Popescu şi Cezar Honceriu (antrenori federali), din partea FR Tenis, alături de supervisorul ITF Mihai Dumitrescu, directorul de turneu Vergil Aghion (antrenor de tenis la CS CFR Iaşi), oficialităţi locale, toată conducerea clubului sportiv CFR Iaşi, antrenori şi sportive participante la Trofeul Municipiului Iaşi, un turneu cu premii de 10.000 dolari. Pe toată durata competiţiei, intrarea spectatorilor la arena de tenis CFR Iaşi, din Şoseaua Naţională nr. 7-9, este liberă.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu