marți, 24 iulie 2012

Cinci sportivi vor reprezenta municipiul Iaşi la Jocurile Olimpice de la Londra



In perioada 27 iulie – 12 august 2012, Iasul participa la cea de-a XXX-a editie a Jocurilor Olimpice, ce se va desfasura la Londra, Marea Britanie. Din echipa olimpica a Iasului fac parte 5 sportivi, care vor concura la 4 discipline sportive.
Acestia sunt:
- Angela Morosanu (FOTO) – lotul de atletism, cu un total de 17 sportivi, cel mai mare lot cu care Romania se prezinta la JO 2012;
- Vladut Simionescu – lotul de judo, cu un total de 6 sportivi la nivel national;
- Alin Moldoveanu – lotul de tir cu pusca, cu un total de 2 sportivi la nivel national;
- Irina Dorneanu – lotul de canotaj, cu un total de 15 sportivi la nivel national;
- Florin Cojoc - calificat la Jocurile Paralimpice (29 august – 9 septembrie, Londra, Marea Britanie), disiciplina atletism.
"Niciodata Iasul nu a avut atat de multi sportivi calificati la Jocurile Olimpice. Acest lucru este dovada faptului ca antrenorii, conducatorii de cluburi si toti cei ce au sustinut miscarea sportiva si-au facut treaba cu seriozitate, profesionalism si daruire. Inca o data pot spune ca Iasul isi merita pe deplin titulatura de Oras European al Sportului. Le urez succes acestor ambasadori ai Iasului si ai Romaniei si sunt convins ca ne vor face sa fim mandri de ei ca si pana acum", a declarat Lector Univ. Dr. Ciprian Paraschiv, director executiv al DJST Iasi.
Să mai menţionăm că alţi sabreri originari din Iaşi, Florin Zalomir şi Tiberiu Dolniceanu, plus rezerva Alexandru Sireţeanu, vor fi şi ei prezenţi la J.O. de la Londra 2012, dar ei vor reprezenta acum cluburile din Bucureşti, Dinamo si Steaua. 
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu