luni, 2 iulie 2012

Cupa României la minifotbal a ajuns la Sibiu


* Situată pe locul doi la ediţia trecută, Juventus Sibiu s-a revanşat la turneul final de la Iaşi şi a triumfat în finala disputată în compania echipei Autoland Hossu Zalău
La capătul a 40 de minute disputate, dar în care a insistat mai mult, Juventus Sibiu s-a impus pe merit cu scorul de 1-0 (1-0), intrând în posesia mult râvnitului trofeu. Unciul gol al partidei a fost înscris în prima repriză de Virgil Trohin. Remarcabil este faptul că judeţul Sibiu a cucerit la Iaşi nu doar medalia de aur, ci şi pe cea de bronz, prin Dracii Roşii Mediaş, care a trecut în finala mică cu scorul de 3-1 de Design Construct Braşov. La finalul competiţiei, organizatorii, Federaţia de Minifotbal din România, susţinută de Fundaţia Sportului Ieşean, Direcţia pentru Sport a Judeţului Iaşi şi Divizia Galactică de Bahlui Iaşi, au acordat mai multe distincţii. În afara trofeelor, diplomelor şi premiilor constând în echipament sportive acordate primelor patru echipe, au mai fost premiaţi cel mai bun portar – Ionuţ Costea (Zalău) şi cel mai bun jucător – Teodor Macarie (Mediaş). Premiile au fost acordate de către conducerea Federaţiei de Minifotbal din România (preşedinte Răzvan Burleanu, prim-vicepreşedinte Paul Costaş), Ciprian Paraschiv (directorul Direcţiei pentru Tineret şi Sport Iaşi) şi Sorin Iacoban (şeful Comisiei pentru sport din cadrul Consiliului Local Iaşi). La rândul lor, Ciprian Paraschiv şi Sorin Iacoban au primit din partea Federaţiei de Minifotbal câte o plachetă şi mingile cu care s-a jucat în finală.
La finalul turneului final, “sufletul” competiţiei şi principalul organizator, Paul Costaş, a declarat: “Pe parcursul a trei zile, Iaşul a fost capitala României la minifotbal şi am demonstrat că suntem Oraş European al Sportului. A fost un turneu marathon, cu 36 de echipe, extrem de greu de organizat, dar în cele din urmă ne-am achitat cu bine şi am demonstrat că putem aduce la Iaşi un important turneu final de minifotbal. Din păcate, nu a fost să fie o echipă ieşeană în  finală, dar Iaşul rămâne un pol important în minifotbalul din România, fiind campion trei ani la rând şi finalist o dată. În plan organizatoric, am adus aici trei turnee finale, două de campionat naţional şi unul de cupă, organizate ireproşabil”.
La rândul său, preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România şi şeful Federaţiei Europene, Răzvan Burleanu, a declarat: “Turneul final de la Iaşi a fost o reuşită. S-au disputat 70 de meciuri, au evoluat aici peste 500 de jucători de la 36 de echipe, iar nivelul a fost extrem de ridicat. S-au făcut remarcaţi mulţi jucători la Iaşi, iar selecţionerul echipei naţionale de minifotbal are de unde alege, probabil îi vom vedea la următorul Campionat European. Iaşiul a fost o gazdă extraordinară şi sperăm să devină pe viitor campioana minifotbalului european”.
Iaşul a fost reprezentat la turneul final de trei echipe. Nera Computers s-a oprit în sferturi, eliminată de vicecampioana Zalău la loviturile de departajare, Terramold a ajuns până în optimi, iar Auto Driver nu a depăşit faza grupelor.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu