vineri, 6 iulie 2012

Minifotbalul românesc va ajunge în “Champions League”


* Joi seara, la Deva, a avut loc tragerea la sorţi a celor mai bune 20 de echipe din întreaga ţară care s-au calificat în ultima fază a Campionatului Naţional de Minifotbal, care este deja o tradiţie pentru minifotbalul românesc. Printre formaţiile participante la competiţie se află şi Aldoor Magic Driver Iaşi
Zilele acestea, la Deva, în perioada 5-8 iulie are loc cea de-a şasea ediţie a celui mai important eveniment pentru jucătorii de minifotbal din România, după ce în perioada anterioară s-au disputat fazele regionale ale aceste competiţii care au decis care sunt cele mai bune echipe de minifotbal din ţara noastră.
Pentru Federaţia de Minifotbal din România, dar şi pentru fiecare iubitor al minifotbalului, organizarea campionatului naţional reprezintă cel mai aşteptat eveniment sportiv în fiecare an, un element de bucurie şi un prilej de reîntâlnire cu prieteni din diferite colţuri ale ţării. ”Minifotbalul este mai mult decât un joc, minifotbalul este chiar o stare de spirit care ne defineşte pe noi toţi”, după cum declară chiar Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România şi al “European Minifootball Federation”.
În urma tragerii la sorţi, echipele au fost repartizate în 4 grupe a câte 5 echipe fiecare, urmând ca în fazele eliminatorii să se califice ocupantele primelor două locuri din fiecare grupă. Componenţa acestor grupe se prezintă astfel:
- Grupa A: Mav Glissando Timişoara, Victoria Bacău, Old Boys Craiova, Ados Braşov, Fortuna Buzău; 
- Grupa B: Euro Glia Nuşfalău (jud. Sălaj), Avantaje Deva, Bronx Galaţi, Old Foxes Mediaş, Nigeria Reşiţa;
- Grupa C: Consiliul Judeţean Buzău, Perfect Tehnology Cluj, Roş Albaştrii Satu Mare, Phoenix Hunedoara, Săgeţile Albastre Otopeni;  
- Grupa D: Aldoor Magic Driver Iaşi, AS Vispeşti 2010 Ploieşti, Oz Er Golden Roman, Railex Suceava, Alerad Construct Dej.
Vineri şi sâmbătă sunt programate meciurile din faza grupelor şi a sferturilor de finală, pentru ca duminică să aibă loc semifinalele şi finalele competiţiei. Anul acesta miza şi presiunea totodată pe echipele de minifotbal din întreaga ţară calificate la Campionatul Național este reprezentată de faptul că echipa campioană va juca anul viitor în prima ediţie din “Champions League” la minifotbal, prima competiţie intercluburi organizată la nivel european. Această competiţie este cea de-a doua în plan european după campionatul european destinat echipelor naţionale de minifotbal. Menţionăm că echipa naţională a României este dublă campioană europeană la Bratislava, în 2010 şi respectiv Tulcea, în 2011. Totodată, cei mai buni jucători care se vor evidenţia în cadrul acestui Campionat Naţional vor avea posibilitatea de a fi selecţionaţi şi în echipa naţională, care îşi va apăra anul acesta cele două titluri consecutive chiar la Chişinău, în Republica Moldova, în luna septembrie.
Prin organizare şi implicare, Deva este de câţiva ani buni o cetate a minifotbalului românesc, iar prin acest campionat naţional găzduit la Deva îmi doresc ca oraşul să devină chiar o cetate a minifotbalului european. Minifotbalul s-a dezvoltat în Europa de la an la an, iar competiţiile europene vin să confirme acest trend ascendent pe care îl înregistrăm datorită tuturor iubitorilor de minifotbal de pe întregul continent”, ne-a declarat preşedintele Răzvan Burleanu.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu