duminică, 22 iulie 2012

Ionuţ Popa s-a întors în Dealul Copoului, dar fără „noroc” pentru CSMS Iaşi !


* În prima rundă din noul sezon competiţional, într-un meci disputat în această seară pe teren propriu, fotbaliştii ieşeni au pierdut cu 1-2 (0-0) în faţa ex-campionilor de la Oţelul Galaţi
Antrenorul Ionuţ Popa a anuntat vineri că vrea să plece din Copou, nemulţumit de faptul că promisiunile de întărire a lotului nu s-au concretizat. Cum nici o persoană din conducerea clubului nu a încercat să-l facă să se răzgândească, antrenorul principal al formaţiei CSMS a părăsit Iaşul sâmbătă dimineaţă, plecând spre Aradul său natal. Totuşi, duminică dis de dimineaţă, Popa a plecat de la Arad către Iaşi, pentru a ajunge la timp la meciul cu Oţelul.
Ionuţ Popa a mărturisit apropiaţilor că rugaminţile jucătorilor şi fanilor echipei au fost decisive în decizia de a reveni în Iaşi, care a fost făcută în mare secret, tehnicianul spunând aseară doar membrilor familiei că se întoarce la echipă. De aceea, sosirea lui Popa la stadionul din Copou, cu doua ore înainte de jocul cu Oţelul, a provocat uluială, mai ales că multă lume ştia că preşedintele grupării din Copou, Florin Prunea, se înţelesese deja cu Liviu Ciobotariu pentru a prelua formaţia ieşeană.
Trecând peste “telenovela” în care personajul principal a fost Ionuţ Popa, să menţionăm că formaţia Oţelul Galaţi a învins, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-0), echipa CSMS Iaşi, într-un meci contând pentru prima etapă a Ligii I, ediţia 2012/2013.
Pentru CSM Iaşi a marcat Cl. Ionescu – min. 60, în timp ce pentru Oţelul au înscris Iorga – min. 51 (penalty) şi Viglianti – min. 81.
În minutul 51 (FOTO), gălăţeanul Laurenţiu Iorga a marcat dintr-un penalty uşor acordat de arbitrul Radu Petrescu (Braşov), după un duel în careu între portarul echipei ieşene Cezar Lungu şi atacantul gălăţean Marius Pena. CSMS Iaşi a restabilit egalitatea, în minutul 60, atunci când Straton a trimis în interiorul careului, mingea a ajuns la Claudiu Ionescu, care a marcat din şase metri. Oţelul a preluat conducerea în minutul 81, când noul intrat Gabriel Viglianti a profitat de o respingere greşită a balonului de către acelaşi Cezar Lungu şi a reluat puternic în plasă. Au evoluat echipele:
- CSMS Iaşi: Lungu - Jovanovici, Tincu, Mitrea, Ţigănaşu - Straton (Curiliuc '84) - Herghelegiu (Onofraş '63), Petrovici, Cl. Tudor, Vladu - Cl. Ionescu. Antrenor: Ionuţ Popa
- Oţelul Galaţi: Grahovac - Râpă, Perendija, Sg. Costin, S. Ilie (Ljubinkovic '41)- Filip, Giurgiu - L. Iorga, Stromajer, Buş (Viglianti '71) - Pena (Punosevac '89). Antrenor: Dorinel Munteanu
Meciul a fost arbitrat de Radu Petrescu (Braşov), ajutat la cele două linii de Valentin Avram şi Vladimir Urzică (ambii din Bucureşti). Rezervă a fost Iulian Dima. Observatorii partidei au fost George Ionescu (Bucureşti) şi Nicolae Dobrescu (Buzău).
În minutul 59, fanii Oţelului au încercat să spargă blocajul forţelor de ordine, moment în care suporterii ieşeni au fugit spre galeria gălăţenilor, fiind opriţi însă de jandarmi.
Preşedintele CSMS Iaşi, Florin Prunea (suspendat) a stat la tribuna zero, tot acolo fiind prezent şi Ionuţ Bâlbă, fostul atacant al Politehnicii Iaşi în anii din urmă.
La finalul partidei, cei doi antrenori principali au declarat următoarele:
- Ionuţ Popa (CSMS Iaşi): "Nu ştiu de ce să suferin noi antrenorii din cauza lui Crăciunescu, Petrescu şi alţii. Când îţi dă un penalty gratuit, când se dau cartonaşe galbene aiurea, de ce să sufăr eu din cauza asta? Noi suferim din cauza arbitrilor şi a conducerii comisiei. De ce nu se arbitrează odată corect? Putem rămâne în prima ligă dacă se aduc câţiva jucători şi dacă vom fi arbitraţi corect";
- Dorinel Munteanu (Oţelul Galaţi): "A fost o victorie meritată,  chiar dacă am întâlnit un adversar extrem de motivat. Puţine echipe vor câştiga la Iaşi ! Îmi felicit jucătorii, chiar dacă nu suntem la un ritm foarte bun. Este o umilinţă pentru noi să pierdem punctele la masa verde. Mai avem multe de pus la punct, avem nevoie de transferuri dacă vrem să ne propunem ceva mai îndrăzneţ".
Tot duminică, Gloria Bistriţa a pierdut şi ea pe teren propriu, cu 1-2 (1-2), în faţa formaţiei Astra Ploieşti. Au marcat: Cornel Predescu – min. 31, respectiv Kehinde Abdul Feyi Fatai – min. 4 şi 9.
În urmă cu câteva minute s-a încheiat meciul Rapid Bucureşti - FC Vaslui 2-2 (1-1). Au marcat: ieşeanul Daniel Pancu - min. 45 şi Filipe Teixeira - min. 85, respectiv Lopez Wesley - min. 31 şi 49.
În etapa viitoare, în deplasare, CSMS Iaşi se va confrunta cu Dinamo Bucureşti.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu