marți, 17 iulie 2012

Meciuri atractive în primul tur la BCR Open România

In cadrul conferintei sustinute la centrul de presa al BCR Open Romania, de la Bucuresti, in prezenta Ruxandrei Dragomir, presedintele Federatiei Romane de Tenis, a lui Daniel Pana, Director Ececutiv Directia Marketing BCR (Title Sponsorul competitiei), a col. Virgil Ovidiu Pop (comandantul Regimentului 30 Garda ‘Mihai Viteazul’), a reprezentantilor mass-media, precum si a sase dintre cele mai importante jucatoare romane participante la editia din acest an, Irina Begu, Alexandra Cadantu, Mihaela Buzarnescu, Madalina Gojnea, Ema Bogdan si Raluca Olaru, directorul turneului, Marius Comanescu, a facut publica tragerea la sorti pentru tabloul principal, ale carui meciuri vor debuta marti, 17 iulie, la Arenele BNR.
"La valoarea pe care o au jucatoarele noastre in prezent, asa cum s-a demonstrat si anul trecut, nu cred ca ar fi o surpriza ca o fata din Romania sa castige un trofeu de valoarea acestuia - a comentat Marius Comanescu rezultatele tragerii la sorti. Toate eforturile si toata munca pe care le depunem sunt menite in primul rand sa le asiguram posibilitatea tuturor jucatoarelor din Romania sa urce cat mai sus in clasamentul WTA si speram sa profite de aceasta. Sper sa conteze si faptul ca fetele sunt acasa si, de obicei, ai un ceva in plus cand joci acasa si poti sa treci peste momentele grele mai usor."
Si Ruxandra Dragomir este optimista ca jucatoarele noastre vor avea parte de sustinerea publicului, iar asta le va ajuta sa ajunga in etapele superioare ale competitiei: "Turneul din aceasta saptamana se doreste a fi cel mai important eveniment de tenis feminin din tara noastra - a declarat presedintele FRT. Speram ca, de data aceasta, prezenta fetelor imbracate in tinute army sa fi fost una spectaculoasa! Le doresc mult succes fetelor si, asa cum imi place sa spun, imi doresc ca trofeul sa ramana acasa, in Romania, si sa avem o saptamana minunata impreuna. Va multumesc tuturor pentru faptul ca sunteti aproape de tenis, in special de tenisul feminin romanesc, care ocupa un loc foarte important pe plan mondial, tara noastra fiind clasata pe un onorant loc patru intre primele din lume."
Mesajul presedintelui FRT referitor la "cuceririle" tenisului romanesc a fost completat de col. Virgil-Ovidiu Pop (comandantul Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul", acesta sustinand ca atat in sport, precum si in armata, valori precum onoarea, mandria si curajul sunt esentiale: "Intre noi, militarii, si sportivi, in general, exista foarte multe asemanari, pornind de la  aptitudinile fizice si psihice necesare si continuand cu pregatirea riguroasa si disciplina de fier de care trebuie sa dam dovada pentru a face performanta. Fie ca vorbim despre indeplinirea misiunilor sau urcarea pe podiumul marilor competitii internationale, seriozitatea si severitatea antrenamentului sunt singurele retete de succes. Militarii si sportivii reprezinta cei mai buni ambasadori ai Romaniei in lume, ei sunt cei care promoveaza imaginea tarii si pentru asta merita respectul tuturor romanilor."
In urma tragerii la sorti, favorita 1 a turneului, Alize Cornet (55 WTA),  urmeaza sa o intalneasca in primul tur pe Dinah Pfizenmaier, din Germania, iar daca rezultatele vor confirma, pentru sferturile de finala se preconizeaza o disputa a frantuzoaicei impotriva finalistei de anul trecut de la BCR Open Romania, iberica Laura Pous-Tio (favorita 6).
"Armata" romancelor este pregatita sa porneasca ofensiva! Irina Begu (favorita 3), recent semifinalista la Palermo, va fi protagonista primului meci suta la suta romanesc din startul competiei, urmand sa joace contra mai tinerei ei compatrioate Patricia-Maria Tig (invingatoare, in iulie, la turneele ITF de la Iasi si Bals). "Ma bucur foarte mult ca joc acasa - a marturisit Irina despre revenirea ei pe zgura bucuresteana. Toate jucatoarele sunt foarte bune si orice meci e greu. La acest nivel nu poti sa te astepti sa castigi usor. Sper sa ma bucur de acest turneu si ca o sa fie o atmosfera frumoasa."
Pentru Elena Bogdan, partida din primul tur va fi sansa unei revanse mult-asteptate, ea jucand impotriva adversarei ei de acum si la turneul de la Barcelona, din acest an, unde, dupa multe ore de joc, a triumfat italianca Maria-Elena Camerin. ‘Ma bucur ca am sansa sa-mi iau revansa acasa’, a spus Ema. De meciuri dificile vor avea parte si Raluca Olaru, care o va intalni in prima runda pe favorita 7, frantuzoaica Virginie Razzano (cea care a eliminat-o pe Serena Williams in primul tur al turneului de la Roland Garros din acest an), dar si Madalina Gojnea in partida contra ibericei Garbine Muguruza (favorita 8) sau Mihaela Buzarnescu, cea care o va infrunta pe italianca Alberta Brianti.
Alexandra Cadantu, favorita 4 la BCR Open Romania, o va intalni in primul tur pe italianca Nastassja Burnett, fiind prima confruntare directa a celor doua, iar jucatoarea noastra intra in competitia de la Bucuresti cu mare incredere in propriile forte, ea venind dupa o victorie importanta contra frantuzoaicei Alize Cornet, in optimile de la Palermo.
"Arenele BNR sunt mult mai incapatoare, iubitorii tenisului sunt mai obisnuiti cu acest spatiu, astfel ca asteptam publicul sa vina in numar cat mai mare sa fie alaturi de noi la editia din acest an, mai ales ca si vremea s-a mai racorit putin. Mult succes tuturor jucatoarelor si sa ramana acasa, la Bucuresti, trofeul BCR Open Romania!", a conchis directorul turneului, Marius Comanescu.
Turneul feminin de tenis de la Bucuresti are premii totale de 100 000 dolari plus ospitalitate. GSP TV va transmite live semifinalele si finalele competitiei.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu